Agenda

Dronten. Informatiemarkt ‘zorg vóór en ná overlijden’
Zaterdag 06 November 2021, 10:00 - 16:00

Op zaterdag 6 november vindt er in Dronten een informatiemarkt plaats over wat er zoal komt kijken bij het definitief afscheid nemen van het leven en daaraan voorafgaand het ouder worden in relatie tot de zorg- en hulpvraag.

Zorg- en hulporganisaties
Er is een gevarieerd aanbod. Tal van zorgorganisaties nemen deel aan deze informatiemarkt zoals Hospice Dronten, Mantelkring en Coloriet. Bezoekers kunnen zich laten informeren over het aanbod van deze zorgverleners. Te denken valt aan informatie over thuiszorg, hulpmiddelen, verzorgingshuizen, het hospice, palliatieve zorg, maar ook zaken met betrekking tot erfrecht en nalatenschap. Zaken waar uiteindelijk een ieder, in meer of mindere mate, mee te maken krijgt. “Nadenken over ouder worden, met de mogelijke beperkingen die daar bij horen, en het afscheid nemen van het leven schuiven we het liefst zo ver mogelijk voor ons uit. Maar toch is het verstandig om daar eens bij stil te staan en je daarover te laten informeren. Daar is deze informatiemarkt een uitgelezen kans voor”, aldus initiatiefneemster Linda van Altena Enting.

Alles rondom een uitvaart
Tegelijkertijd houdt Noach Uitvaartzorg deze dag open huis. Bezoekers en belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het rustieke en huiselijke afscheidshuis. Hierin is alles op het gebied van uitvaartzorg samengebracht onder één dak. Zo is het afscheidshuis voorzien van een afscheidszaal voor uitvaartdiensten, verzorgingsruimtes, huiskamers en een 24 uurs suite waar nabestaanden kunnen verblijven. Ook is er een showroom waar tal van uitvaartproducten getoond worden. Van rouwdrukwerk en sieraden tot kisten, manden, opbaarplanken en urnen. Speciaal voor deze dag worden rouwbloemstukken getoond en rouwfoto- en videografen laten zien hoe waardevol foto- en filmmateriaal kan zijn voor de nabestaanden. Daarnaast zijn de drie uitvaartverzorgers van dit unieke familiebedrijf aanwezig om specifieke vragen van bezoekers te beantwoorden en zullen er diverse rondleidingen worden gegeven.

Second opinion uitvaartpolis
Op deze dag kunnen bezoekers ook hun uitvaartpolis laten checken op de dekking en de mogelijkheden die de polis biedt. Dit geheel vrijblijvend en anoniem. “Uit ervaring weet ik dat veel mensen ooit een polis hebben afgesloten waarvan ze nu niet meer weten wat de dekking precies inhoudt, wat niet zelden tot een vervelende situatie leidt”, zegt Erwin Livestro van Noach Uitvaartzorg. “Mensen denken ook vaak dat ze aan de verzekeraar vast zitten bij het regelen van een uitvaart, wat pertinent niet waar is. Ik informeer mensen graag op een eerlijke en transparante manier over de kosten en mogelijkheden die er zijn. Noach is een onafhankelijk, authentiek familiebedrijf met jarenlange expertise op het gebied van alles rondom uitvaarten en wil graag mijn steentje bijdragen aan een liefde- en respectvol afscheid van een dierbare, zonder wrange nasmaak.”

Locatie : Houtwijk 70-72 Dronten.
: Gratis toegankelijk