Agenda

Leiden. Kom wandelen op Rhijnhof
Zondag 30 Mei 2021, 11:00 - 17:00
Contact : Tel. 071-5320609 keuzemenu 2
begraafplaats rhijnhofIn het kader van het Nationale Weekeinde van de Begraafplaats nodigt Rhijnhof iedereen uit voor een wandeling op het 12 hectare grote Gedenkpark.

Bezoekers kunnen een plattegrond en routes afhalen bij Theehuis Veldheim en in de nieuwe Ceremonietent in de Tuin van Mien Ruys. Daar staat voor iedereen een kopje koffie of thee ‘to go’ klaar met wat lekkers erbij.

Routes
De routes zijn op eigen gelegenheid coronaproof te wandelen.
1. Bomenroute
2. Blik op Rhijnhof. Fotopresentatie van Markante Bomen in de Diaviewers.
3. Kunst op Rhijnhof
4. The balancing act of a myth. Onderdeel van Beelden in Leiden 2021.
5. De Tuin van Mien Ruys

Beelden in Leiden - - The balancing act of a myth
Beelden in Leiden -de jaarlijkse tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht heeft Lisa Sebestikova opdracht gegeven om een nieuw werk te maken speciaal voor Rhijnhof. Sebestikova liet zich inspireren door het natuurverschijnsel van dwaallichten. Dwaallichten worden vaak gezien als dolende zielen. Wandel langs de historische vijver naar het rieten huisje. Dan zie je van verre iets schitteren dat je nieuwsgierigheid opwekt. Zijn het dwaallichtjes daar tussen de bomen?

De Tuin van Mien Ruys - - Typisch Leids
De Tuin van Mien Ruys is een apart ‘eilandje’ op Rhijnhof, aangelegd door de bekende tuinarchitecte Mien Ruys. De Tuin wordt op dit moment gerenoveerd en heringericht met een Verstrooilaan, Gedenkboom, Vlinder Hof, Zwanen Hof,
Bloemen Hof en het unieke Leidse Hof. De Leidse Sleutels zijn daar prominent aanwezig en de Leidse vlag wappert in top. Bezoekers kunnen kennisnemen van de Leidse Verstrooischaal, waarmee Rhijnhof een voor Nederland nieuwe manier van as verstrooien introduceert. De as van de overledene wordt direct in de aarde opgenomen en nabestaanden worden niet geconfronteerd met de as van andere overledenen. Op het Plein van Mien Ruys is het goed toeven op de lange ronde bank en er is ook een nieuwe Ceremonietent, waar familie na een asbijzetting zo lang kan verblijven als men wil.

Op zondag 30 mei zijn in de Ceremonietent medewerkers van Rhijnhof aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.
Locatie : Laan van Rhijnhof 4, 2332 HZ Leiden

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief