Agenda

Driebergen. Studiemiddag: Werken met vrijwilligers, een waardevolle aanvulling
Woensdag 09 November 2016, 12:00 - 17:30

LOB logoStudiemiddag: Werken met vrijwilligers, een waardevolle aanvulling

Op woensdag 9 november 2016 organiseert de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen in het Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen een studiemiddag over 'Werken met vrijwilligers'.


Deze studiemiddag is bestemd voor begraafplaatsbeheerders, maar ook voor wethouders, portefeuillehouders, beleidsmedewerkers, teammanagers en bestuurders van begraafplaatsen. De middag is ook toegankelijk voor niet leden van de LOB.
In onze samenleving wordt in toenemende mate een beroep gedaan op vrijwilligers. De overheid trekt zich de laatste jaren op veel maatschappelijke vlakken terug. Op veel terreinen worden grote bezuinigingsslagen gemaakt. Vrijwilligers vangen veel taken op die blijven liggen. Dit is met name zichtbaar in de sector zorg en welzijn, maar ook daarbuiten groeit de roep om vrijwilligers.

Een bewuste keuze
Veel kleinere begraafplaatsen werken al jarenlang met vrijwilligers. Deze doen de administratie, maaien het gras en knippen de heggen. Er blijven echter werkzaamheden liggen omdat de inkomsten door een afname van het aantal begrafenissen teruglopen en er vanuit gemeentelijke en kerkelijke organisaties wordt bezuinigd. Ook vanuit andere begraafplaatsen wordt nagedacht over het inschakelen van vrijwilligers.
Werken met vrijwilligers vraagt een heldere visie en een gedegen aanpak. Het werken met vrijwilligers kan u veel opleveren, maar biedt ook de nodige uitdagingen. Wanneer u weet wat het werken met vrijwilligers voor u betekent, kunt u optimaal gebruik maken van de vrijwillige inzet en de werkzaamheden beter laten aansluiten op de andere taken op uw begraafplaats. Dit past goed in de professionalisering van begraafplaatsen die de LOB nastreeft.

Werven en samenwerken
In samenwerking met Movisie, landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein, organiseert de LOB een studiemiddag over vrijwilligers waarin de Vijf B’s van het vrijwilligerswerk centraal staan: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen.
Twee ervaringsdeskundigen vertellen over voor- en nadelen van het werken met vrijwilligers. Na de pauze wordt in twee workshops – ‘werven van vrijwilligers’ en ‘samenwerken met vrijwilligers’ – dieper ingegaan op het werken met vrijwilligers. Wilt u beginnen met werken met vrijwilligers, maar weet u niet hoe u dit kunt aanpakken? Of wilt u de samenwerking met de reeds aanwezige vrijwilligers optimaliseren? De middag wordt besloten met een plenaire afsluiting onder leiding van de dagvoorzitter waarin de uitkomsten van de workshops op een rij worden gezet.

vrijwilliger LOB
Studiemiddag: Werken met vrijwilligers, een waardevolle aanvulling
Datum: woensdag 9 november 2016
Tijd: 12.00-17.30 uur (incl. lunch)
Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen
Prijs: € 120, niet-leden € 220.

Locatie : Antropia, Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief