Agenda

Buchten. Lezing: Bijna Dood Ervaring (BDE) ontrafeld
Dinsdag 20 September 2016, 19:30

Bijna Dood Ervaring (BDE) ontrafeld

bijna dood yarden bijna dood yarden 1 bijna dood yarden venselaar

Activiteit en spreker:
Lezing van drs. Maureen Venselaar

Op uitnodiging van Yarden Vereniging Limburg houdt Drs. Maureen Venselaar een lezing over haar onderzoek naar de Bijna Dood Ervaring in relatie tot het leven na de dood.
De bijna-doodervaring is een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. Mensen ervaren - nadat alles zwart geworden is voor de ogen en ze bewusteloos zijn geraakt - dat ze uit hun fysieke lichaam gaan, bewust blijven, een lichaam krijgen van puur lichtenergie en met een enorme snelheid door een tunnel gaan langs maan en sterren naar een andere werkelijkheid van licht en liefde, die lichtjaren ver weg lijkt te zijn. De BDE is een zeer ingrijpende ervaring, die vaak levensveranderend is en die zo'n 600.000 mensen in Nederland ervaren hebben. Tot nu toe werd de BDE of neurologisch verklaard of bovennatuurlijk, maar is er een ander antwoord mogelijk? Want beide theorieën verklaren lang niet alle BDE-kenmerken en maken tevens geen exclusieve koppeling met het naderen van het levenseinde en het leven na de dood. Wat gebeurt er bij de dood? Is er een nieuw begin? Bestaan we nog als we dood zijn? Zien we overleden dierbaren terug?

In de lezing van drs. Venselaar wordt u stap voor stap meegenomen op een wonderlijke 'laatste reis' aan de hand van een geheel nieuwe en unieke verklaring van de bijna-doodervaring en krijgt u troostvolle en prachtige vergezichten aangereikt over het leven na de dood en een schitterende hemel waar iedereen zijn eindbestemming vindt.

Enkele reviews:

Boeiend, opzienbarend, troostvol, indrukwekkend, visionair, geeft me een prettig vooruitzicht op wat ooit komen gaat, voortreffelijk werk, de meest accurate wetenschappelijke BDE-verklaring ooit, fascinerende overeenkomsten tussen de BDE en natuurwetenschap en levensbeschouwing.

Drs. Venselaar is BDE-deskundige, auteur, geesteswetenschapper en geestelijk verzorgster. Naar aanleiding van haar praktijkervaring is zij een tienjarige detailstudie begonnen naar de BDE en het leven na de dood in relatie tot de natuurwetenschap en levensbeschouwing. De nieuwe BDE-theorie is gepubliceerd in 2011 in haar boek: De (bijna)dood ontrafeld; in 2012 bij The Institute of Noetic Sciences en The Near Death Research Foundation (USA) en in 2014 bij de Technische Universiteit Delft.

Waar en wanneer?

Op 20 september in het Yarden & Golsteijn Uitvaartcentrum, Het Afscheidshuis – De Hoeskamer, Dorpstraat 53,6122 CE, Buchten. Zaal open om 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur, duur: ca. twee uur. Iedereen die zich wil laten informeren en/of van gedachten wil wisselen over dit onderwerp is van harte welkom. Bezoekers worden geadviseerd zich aan te melden via www.yarden.nl/agenda

Aangeboden door Yarden Vereniging Limburg, in samenwerking met Uitvaartzorg Yarden & Goemans.
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of surf naar www.yarden.nl/agenda voor de hele activiteitenagenda.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Locatie : Het Afscheidshuis – De Hoeskamer, Dorpstraat 53,6122 CE, Buchten

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief