Dag van de arbeid – Steenhouwerij Rijtink

Zaterdag 24 april is er open huis bij Steenhouwerij Rijtink aan de Wiltonstraat 29 te Veenendaal. In het kader van de “Dag van de arbeid” zet Steenhouwerij Rijtink zijn deuren open voor jong en oud om kennis te maken met het oude ambachtsberoep steenhouwer. De dag staat in het teken van het bewerken van steen als een van de oudste manieren van het werken met de hand. Er zijn die dag diverse activiteiten zoals een demonstratie “letter hakken”. Bezoekers mogen ook zelf proberen een steen te bewerken met een hamer en beitel. Speciaal voor de kinderen wordt er een workshop georganiseerd waar de kinderen zelf een stoeptegel mogen ontwerpen en maken. Het eindresultaat mag mee naar huis genomen worden.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat Steenhouwerij Rijtink als 20ste bedrijf in Nederland het certificaat “Keurmerk Natuursteen” krijgt uitgereikt. Dit keurmerk staat voor gegarandeerd vakmanschap, specialistische kennis, betrokken voorlichting en advies, flexibiliteit, heldere afspraken, betrouwbaarheid en garantie. Voor een ondernemer in de steenhouwerij is dit keurmerk een belangrijk bewijs van vakmanschap en bekwaamheid. Meer informatie over dit keurmerk kunt u nalezen op de website van Keurmerk Natuursteen www.keurmerknatuursteen.nl.

Wilt u meer weten over het  vak steenhouwer of wilt u zelf proberen om dit natuurproduct te bewerken, bezoek dan a.s. zaterdag het bedrijf van Steenhouwerij Rijtink, tussen 9.00 en 15.00 uur staan de deuren aan de Wiltonstraat voor u open.