header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
 

Uitvaart.nl (www.uitvaart.nl), dé gids met informatie over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg, breidt haar expertise verder uit. Met een nieuwe adviesrubriek over financiële planning biedt de site vanaf vandaag informatie over de financiële aspecten van de afwikkeling van een overlijden.

Vragen die aanbod komen in de nieuwe rubriek Financiële planning gaan o.a. over levensloop- en bedrijfsspaarregelingen, sparen en beleggen, toekomst- en nabestaandenvoorzieningen (lijfrente, banksparen en pensioenen), hypotheken en aflossing en de ondernemer en de DGA in combinatie met een overlijden.

Deze service wordt u aangeboden in samenwerking met Edwin Pijpers MFP CFP FFP, directeur/eigenaar van Your Financials en De NabestaandenDesk. De heer Pijpers heeft jarenlange ervaring als financieel planner. Hij is in staat de fiscale en juridische wetgeving in zijn adviezen te combineren. Tevens ontwikkelt hij studiemateriaal en is hij een veelgevraagd financieel docent voor gerenommeerde opleidingsinstituten.

De adviesrubriek Financiële planning maakt onderdeel uit van een panel van experts op het gebied van:
• Erfrecht door mr C van de Griend, notaris te Weesp
• Wet op de lijkbezorging (Wlb), mr W.G.H.M. van der Putten, verbonden aan het Jurisch adviesbureau Van der Putten te Velp. Het kantoor is landelijk toonaangevend inzake juridisch advies over begraven en cremeren.
• Uitvaartverzekeringen, de heer J. Zwaanswijk, verbonden aan het Nederlands Instituut voor het Banken, Effecten- en Verzekeringsverkeer (NIBE-SVV) te Amsterdam

Inmiddels hebben de vier experts van uitvaart nl meer dan 15.000 vragen van consumenten beantwoord.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief