header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

 
Eindhoven, 15 januari 2010

Verzekeraar DELA scoort wederom goed in het IG&H Nationaal Performance Onderzoek Levensverzekeraars 2009. Dit onderzoek meet marktbreed de tevredenheid van het professionele intermediair over de prestaties van verzekeraars. In 2008 debuteerde DELA op de tweede plaats, en deze positie blijft ook voor 2009 behouden.

Het onderzoek is in opdracht van negen verzekeraars uitgevoerd door IG&H Management Consultants, specialist in de verzekeringsbranche. IG&H voert het Nationaal Performance Onderzoek sinds 1993 jaarlijks uit. In het onderzoek worden assurantiekantoren die voor de deelnemende verzekeraars het belangrijkst zijn geïnterviewd. Vervolgens worden de prestaties afgezet tegen de concurrentie van deze intermediairs.

Martin de Jong van DELA: “Wij hechten veel waarde aan de beoordeling van onze dienstverlening door het intermediair. De resultaten van het onderzoek zijn daarom voor ons heel belangrijk en waardevol. Hiermee zijn wij nog beter in staat onze diensten en producten te verbeteren. Op veel punten komen we goed uit de bus, maar er zijn zeker ook gebieden waar we in 2010 blijvend onze aandacht op zullen vestigen.”

 

DELA scoort in 2009 goed op de volgende punten:

  • de invoering van de digitale gezondheidsverklaring ten behoeve van het DELA LeefdoorPlan (de overlijdensrisicoverzekering van DELA) waarin het intermediair de mogelijkheid krijgt alles zoveel mogelijk via een overzichtelijk systeem digitaal af te handelen;
  • de in maart doorgevoerde premieverlaging van de uitvaartverzekering;
  • een goed werkend primair proces dat voor het intermediair een randvoorwaarde is voor samenwerking;
  • de naam DELA als sterk merk, de DELA-brede reclamecampagnes, de volleybalsponsoring en het aanwezige marketingmateriaal
  • In 2010 komt de focus van de verzekeraar onder andere te liggen op de verdere inrichting van de interne DELA-organisatie, met name op gebied van betere bereikbaarheid, toegankelijkheid en een meer persoonlijke benadering. Daarnaast zal DELA Intermediair pro-actiever haar rol als sparringpartner voor het intermediair innemen. Het communiceren over marktontwikkelingen en informeren over wetswijzigingen staat daarbij centraal.

 

Over DELA Intermediair

DELA Intermediair is het bedrijfsonderdeel van DELA dat zich bezig houdt met de verkoop van uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen via de met haar samenwerkende intermediairs. Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al ruim 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met ruim een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief