persoonlijkerkanhaastniet

Het eind van het jaar is in zicht; een tijd waarin de geboorte van Christus gevierd wordt, een tijd van gezelligheid, lekker eten, feest en samenzijn. Het is ook een tijd van kaartjes sturen en ontvangen. Maar wie stil staat bij het feit dat er het afgelopen jaar ruim 150.000 mensen zijn overleden, kan bedenken dat er in ons land een veelvoud van dit aantal in rouw gedompeld kan zijn.

Mensen die wellicht opzien tegen de decembermaand, mensen die opzien tegen ‘gezellig feesten’. Moet je genoemde mensen in deze periode nu een kerst- en/of nieuwjaarskaart sturen of niet?

Juist nu, in dagen dat de leegte en het gemis extra voelbaar is, kan een kaartje ter bemoediging belangrijk zijn.  De situatie is dan wel verandert, toch blijven het speciale dagen. Kerst blijft kerst en het wordt toch een nieuw  jaar, al is het dan in een ander perspectief. Een hartverwarmende kaart krijgen is dan ook een groot gebaar, juist  in deze moeilijke tijd. Het laat zien dat er iemand is die aan je denkt en om je geeft.

Niet alleen mensen die achterblijven na een overlijden, maar ook mensen in scheiding en mensen die te maken hadden met een miskraam zitten niet te wachten op een kerstkaartje met de boodschap ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar’.  Onnadenkend een standaardkaartje sturen doet meer kwaad dan goed. Maar bewust  je medeleven tonen, met een persoonlijke wens of  ‘hart onder de riem’ kan erg veel betekenen voor de ontvanger van dat kaartje. Dát is medeleven, dat voelt als steun.

 

Wat rest is de stilte, verdriet en de pijn.
Maar vertrouw dat dit niet altijd zo zal zijn.
Ook zo’n diepe wond wordt verzacht door de tijd.
En die mooie herinneringen blijven.
Juist die herinneringen raak je nooit kwijt.

 

Omdat het juiste kaartje met daarbij een passende tekst vaak zo moeilijk te vinden is, hebben wij een aantal kaarten ontworpen speciaal wanneer een standaard kaartje niet voldoende is.

Bestellen kan via de site www.persoonlijkerkanhaastniet.nl. Op deze site is het ook mogelijk om andere bemoedigings- en condoleancekaarten te ontwerpen en te versturen.
  

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl