header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Persbericht


DELA stopt samenwerking met ‘cadeauaanbieders'

Eindhoven, 23 maart 2009 - Coöperatie DELA accepteert geen aanvragen meer van assurantiekantoren die consumenten door middel van grote cadeaus verleiden tot de aankoop van een uitvaartverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om navigatiesystemen, spelcomputers of wasdrogers. DELA constateert dat de voorwaarden voor de consument ongunstig en vaak niet helder zijn.

‘Gratis' groot cadeau
Martin de Jong, directeur Verkoop van DELA: "Met deze acties overtreden de ‘cadeauaanbieders' geen wetten, maar voor DELA voelde dit niet goed. Consumenten denken bijna gratis een groot cadeau te ontvangen en nemen er dan maar een uitvaartverzekering bij. In de praktijk gaat het echter veelal om langdurige contracten. Bij voortijdige beëindiging van de verzekering moet de consument de misgelopen provisie terugbetalen aan de tussenpersoon én het cadeau alsnog zelf betalen. Zo willen wij niet werken."

Kwaliteit en transparantie
DELA was in gesprek met enkele ‘cadeauaanbieders'. De Jong: "De gesprekken waren constructief, maar we vonden toch dat we hierover richting onze partners, overige tussenpersonen en de consument geen misverstanden moesten laten bestaan. Deze nieuwe maatregel is duidelijker en geeft een krachtiger signaal. DELA kiest voor kwaliteit en transparantie."

Passende waardering bij uitvaartverzekering
DELA is niet per definitie tegen het belonen van nieuwe of loyale klanten. De Jong: "Als ondernemende organisatie willen we nieuwe klanten en/of loyale klanten laten blijken dat we hun keuze voor DELA waarderen. Die waardering moet alleen wél passen bij een uitvaartverzekering en het belangrijkste bij dit soort acties is dat de voorwaarden gunstig en voor de consument helder zijn."

Enkele maanden geleden heeft DELA reeds aangekondigd nog uitsluitend te willen samenwerken met assurantiekantoren die kwalitatieve adviesrelaties met consumenten centraal stellen.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo'n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken coöperatie (zonder winstoogmerk) Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief