Persbericht
logo Dela

Uitvaartondernemingen coöperatie DELA en Monuta willen samen het monumentale landgoed La Grande Suisse in Maastricht als crematorium in gebruik gaan nemen. Daarvoor is de verplichte concentratiemelding gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
De twee uitvaartondernemingen starten in Maastricht samen het crematorium. Beiden zien in Maastricht een grote behoefte aan een crematorium. DELA en Monuta zullen allebei voor de helft eigenaar worden van het Maastrichtse monumentale landgoed La Grande Suisse. Ze vonden bij het oriënteren naar een locatie in elkaar een goede partner. In het hoofdgebouw wordt de crematiefaciliteit gerealiseerd. Als die is afgerond, kunnen er afscheidsdiensten plaatsvinden in La Grande Suisse.

White label

La Grande Suisse wordt een zogenoemd ‘white label’ crematorium. Dat betekent dat de locatie een eigen bedrijfsvoering en identiteit krijgt en dat de namen en huisstijl van Monuta en DELA niet herkenbaar zullen zijn. Andere uitvaartondernemers kunnen ook gebruik maken van de locatie, zoals gebruikelijk bij alle crematoria van DELA en Monuta.
Naar verwachting zal het crematorium in 2020 in gebruik worden genomen. La Grande Suisse biedt werkgelegenheid aan zo’n twaalf fte, dat staat ongeveer gelijk aan twintig mensen.