Het moet en kan anders
Initiatiefneemster Gerdine van Dam is al vele jaren werkzaam in de uitvaartbranche en vond dat het mogelijk moest worden om 100% ecologisch, kwaliteit en betaalbaarheid met elkaar te verenigen in één product. “Het huidige aanbod van ECO uitvaartkisten is beperkt, maar deels ECO, en vaak onbetaalbaar voor gewone mensen”, aldus van Dam. “Dagelijks begraven en verbranden we uitvaartkisten die bestaan uit giftige bestanddelen als spaanplaat, plastic houtfineer en plastic satijn, dat voelt niet goed en dat moet en kan anders”, aldus een gedreven Van Dam.

Een gepatenteerd systeem
De nieuw ontwikkelde uitvaartkist die onder strenge MVO standaard wordt gemaakt, bestaat uit een sterke en lichtgewicht “sandwich” constructie die is gemaakt van gerecycled hout en biologisch afbreekbare materialen. De constructie is dermate vernieuwend dat deze gepatenteerd is. “Bij de proefcrematie onder toezicht van de Landelijke Vereniging van Crematoria kregen we naast goedkeuring ook veel lof over het lichte gewicht en kwaliteit van onze kist” vertelt van Dam. “We hopen dat veel uitvaartondernemers zich bij ons aansluiten om samen een bijdrage te kunnen leveren aan een schonere uitvaartwereld”. De uitvaartkisten zijn te bezichtigen op standnummer 286 van de Uitvaartvakbeurs te Gorinchem.

Over DGU
DGU De Groene Uitvaartkist is een jong innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van 100% ecologische uitvaartkisten. DGU streeft ernaar om 100% CO2 neutraal te werken. Het stuk onvermijdbare CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in nieuwe natuur middels de stichting Trees For All. Jaarlijks schenkt DGU een percentage van haar winst aan goede doelen. Bij iedere bestelling ontvangt een klant "Credibles". Op basis van het aantal "Credibles" kan iedere klant jaarlijks meebepalen naar welk goed doel de schenking gaat. DGU is partner van MVO Nederland. Voor meer info zie www.degroeneuitvaartkist.nl .

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief