Persoonlijke beleving bij natuurbegraven
Bij de opening spreekt onder meer filosoof Johan van de Gronden, voormalig directeur Wereld Natuur Fonds (WNF) en huidig directeur van PUM en schrijver van 'Wijsgeer in het wild'. Van de Gronden vertelt o.a. openhartig over zijn persoonlijke beleving bij natuurbegraven en over de groeiende behoefte aan natuurbegraafplaatsen in Nederland.

Erebegraafplaats Kunstrijk
Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' kent ook de Erebegraafplaats Kunstrijk. Dit gedeelte van de natuurbegraafplaats is bestemd voor schrijvers, dichters en andere cultuurdragers. Op 2 september wordt ook deze Erebegraafplaats officieel in gebruik genomen met de herbegraving van schrijver/dichter Halbo C. Kool.

Officiële opening
De ceremoniële opening van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' wordt verricht door de burgemeesters Ryan Palmen van Hilvarenbeek en Harry Nuijten van Reusel-De Mierden samen met rentmeester a.s.r. Harry Breviers tijdens het optreden van theatergroep 'De Kwekerij'.

Zondag 11 september 11.00 – 16.00 uur Inspiratiedag voor iedereen
Op zondag 11 september verzorgt Natuurbegraafplaats 'De Utrecht' een inspiratiedag tussen 11.00 en 16.00 uur voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurbegraven. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om de bezoekers een goede indruk te geven van diverse groene rituelen in de uitvaart. Voorbeelden daarvan zijn groepsrondleidingen met uitleg over natuurbegraven, natuurwandelingen, diverse presentaties van groene uitvaartgerelateerde onderwerpen zoals opbaren op graszoden. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een workshop bloemcirkels leggen. Er zijn diverse optredens met akoestische muziek. De Stichting Andreas Schotel exposeert met etsen. Ook zijn er uitvaartverzorgers aanwezig van diverse regionale uitvaartorganisaties, die graag op een rustige plek in alle privacy met de bezoekers in gesprek gaan over uitvaartwensen en vragen. Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staat er een elektrische terreinwagen tot hun beschikking.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief