Wensen donoren en naasten onderbelicht
Er is veel te doen om orgaandonatie. We horen van lange wachtlijsten en de medische mogelijkheden. De wensen en behoeften van orgaandonoren en hun naasten blijven echter onderbelicht, terwijl het juist belangrijk is om hier tijdig over na te denken en dit met elkaar te bespreken. Tijdens de lezing wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag wat orgaanuitname doet met de donor en wat het voor naasten betekent als hun overleden dierbare organen doneert. De lezing sluit aan op de missie van Yarden om een goed afscheid van het leven voor iedereen mogelijk te maken. Yarden roept mensen op om hun afscheidswensen, zoals orgaandonatie, te bespreken en vast te leggen. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt nabestaanden verder.

Bewustzijn en bezinning staan voorop
Om een bewuste en weloverwogen beslissing te kunnen nemen over donorregistratie, moet er aandacht zijn voor de belangen van donoren. Ineke Koedam, adviseur bij Stichting Bezinning Orgaandonatie, geeft tijdens de lezing inzicht in de processen en ervaringen rondom sterven en orgaandonatie. Wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevolgen van de uitname. Welke immateriële consequenties heeft dat? Wat weten we over wie wij ten diepste zijn? Wat hebben wij nodig wanneer wij sterven? Vragen die tijdens de lezing worden beantwoord.

Datum en locatie
De lezing, aangeboden door Yarden Vereniging, vindt plaats bij Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Ölandhorst, Oostranddreef 1, 8212 AZ in Lelystad
Datum: zondag 11 september 2016 van 14.00 uur tot 16.30 uur. Vanaf 13.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met 088 927 3434.

Over Ineke Koedam
Ineke Koedam is geestelijk begeleider en oud-hospicecoördinator. Sinds 2003 heeft zij haar eigen praktijk Weerschijn voor sterven, afscheid en rouw. Onlangs nam zij het initiatief tot de oprichting van het Landelijk Expertisecentrum Sterven; zij is hiervan de voorzitter.
Ineke spreekt en schrijft over sterven, het stervensproces en orgaandonatie. Zij is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie. Ineke schreef o.a. ‘Een andere kijk op orgaandonatie’.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief