Een gedenkteken kiezen

graftrommel

Vele vormen van gedenken

Gedenktekens, zoals grafmonumenten zijn te vinden in allerlei vormen. Van standaard tot eigen ontwerp en alles daartussen in. Om een passende keuze te kunnen maken is tijd nodig en die tijd is er. Een tijdelijke grafmarkering kan worden geplaatst in afwachting van...

Vormgeving van gedenktekens

De laatste jaren is er steeds meer mogelijk op het gebied van vormgeving.  Van standaard grafmonumenten tot door beeldhouwer/kunstenaar ontworpen gedenktekens, de keuze is groot. Ook wordt de opdrachtgever(s) steeds vaker betrokken in het ontwerp en bij de uitvoering daarvan.
Het zelf meedenken en meewerken aan een gedenkteken voor een dierbare overledene kan een positieve bijdrage leveren aan het afscheid en het omgaan met verlies van een dierbare.

Hoe je tot een keuze uit de vele mogelijkheden komt is soms behoorlijk lastig. Niet altijd weet je precies wat je wilt, heb je een beeld van de manier waarop je gevoelens wilt verbeelden. Om een idee te krijgen kun je eens kijken in de betreffende rubrieken van de Uitvaartzorgwijzer.nl.

Steenhouwerijen en begraafplaatsen

Naast een kijkje op de verschillende websites is een bezoek aan de aanbieders van gedenktekens, zoals ateliers en steenhouwerijen een optie. Dat kan op afspraak en op open dagen die georganiseerd worden. Een andere mogelijkheid om inspiratie op te doen is een bezoek aan de nabij gelegen begraafplaats.

Grafaccessoires en -monumenten

Grafaccessoires en -monumenten zijn er in vele vormen en materialen. In de onderstaande rubrieken vind je een overzicht van de verschillende aanbieders in de Uitvaartadressengids.