Persbericht

Het Weekend - voorheen de Week van de Begraafplaats - stelt begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland. Dit jaar is het thema 'Een plek vol verhalen'. Er vallen immers intrigerende verhalen te vertellen over de begraafplaatsen en hun graven.

2 handjes kerkhof roermondZo is er het ontroerende verhaal over het 'Graf met de handjes' op 'den aje kirkhaof' (het oude kerkhof) in Roermond. Over een grote muur heen reiken een man en een vrouw elkaar de hand. Hij protestants, zij katholiek; zij mochten vanwege hun verschillende religies niet bij elkaar worden begraven.
Maar door de verstrengelde handen zijn zij toch eeuwig verbonden in de dood.

Een begraafplaats is een plek vol prachtige, verdrietige en unieke verhalen

Verhalen over de geschiedenis van begraafplaatsen, over soms monumentale gebouwen op de begraafplaats, over grafmonumenten, maar vooral over de mensen die er begraven zijn. Verhalen over families, geliefden, kinderen en het definitieve afscheid. Elke steen, monumentaal of eenvoudig, oud of nieuw, vertelt een geschiedenis. Deze verhalen verdienen het om aan een groter publiek verteld te worden.

Tijdens het Weekend van de Begraafplaats heten begraafplaatsen hun bezoekers welkom, verspreid over het hele land. De deelnemers organiseren interessante activiteiten zoals pakkende lezingen en rondleidingen, al dan niet in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, historische verenigingen, verhalenvertellers, musici, singer-songwriters en andere lokale organisaties.

Volg het Weekend van de begraafplaats
www.weekendvandebegraafplaats.nl
www.facebook.com/weekendvandebegraafplaats
https://twitter.com/weekvdb

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl