Agenda

Digitale bijeenkomst Café Doodgewoon
Woensdag 31 Maart 2021, 15:00 - 16:00
De digitale bijeenkomst Café Doodgewoon Soest over ‘Verlies & Rouw’ op woensdag 31 maart, van 15.00 tot 16. 00 uur, is een initiatief van de werkgroep Palliatieve Zorg van stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest). De afgelopen twee jaar zijn al enkele bijeenkomsten met soortgelijke thema’s geweest. We hebben een keer gesproken over palliatieve zorg in het algemeen, een keer over de samenwerking met de medisch specialist uit het Meander ziekenhuis en ook een keer over euthanasie. In verband met de coronacrisis wordt het café dit keer digitaal gehouden.

Iemand die niet meer kan genezen kan nog wel een tijd met een ziekte leven. Het doel van palliatieve zorg is om de kwaliteit van leven van deze cliënten te behouden en te verbeteren als dat mogelijk is. Palliatieve zorg gaat over lichamelijke, sociale, psychische en spirituele behoeften van cliënten.

Verlies & Rouw
Het thema ‘Verlies & Rouw’ staat dicht bij het leven. Iedereen krijgt te maken met verlies. We kunnen onze gezondheid verliezen, onze jeugd, onze vitaliteit, onze dromen. We kunnen een dierbare verliezen, onze vriend of partner. We kunnen een belangrijk deel van onszelf verliezen.

Verlies doet wat met ons. We zijn verdrietig, boos of somber. Soms herkennen we onszelf niet. En soms duurt dat rouwen lang. Kan je zo’n verlies wel verwerken? Of moet je er op z’n best mee leren overleven? Hoe doe je dat?

Gastspreker is de heer Willem Blokland – humanistisch raadsman. Hij is verbonden aan het Centrum voor Levensvragen Eemland. Willem werkt al lange tijd in het UMC Utrecht. In zijn werk met patiënten en studenten ligt het accent op: veerkracht, zingeving, aandacht & mindfulness, verlies & rouw, existentiële crisis en palliatieve zorg.

Na een korte presentatie gaan alle deelnemers in groepjes uiteen in aparte digitale kamers. Daar praten we verder over het onderwerp.

Voor wie?
Café Doodgewoon is voor iedereen met een korte levensverwachting, mantelzorgers, vrijwilliger en zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, diëtisten, et cetera). Bent of voelt u zich betrokken, dan bent u van harte welkom.

Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vlak voor de bijeenkomst sturen we u de ZOOM-link voor deelname.
Locatie Online middels Zoom

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief