Agenda

Alphen, 'Anders' gedenken met Allerzielen op Natuurbegraafplaats De Hoevens
Van Zaterdag 02 November 2019
Tot Zondag 03 November 2019

de hoevens

‘Anders’ gedenken met Allerzielen

Nabestaanden planten stinzenbolletjes tijdens landelijke Natuurwerkdag
Komend weekend is het Allerzielen: een dag waarop we onze overleden dierbaren extra gedenken. Naar goed katholiek gebruik worden in onze regio dan de graven versierd met chrysanten en andere bloemen. Op Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen doen ze dit anders. Daar planten nabestaanden op 2 en 3 november stinzenbolletjes op de graven.

 

Stinzenbolletjes
Stinzenbolletjes zijn plantjes welke ‘thuishoren’ op een Brabants landgoed als De Hoevens. Te denken valt aan bosanemoon, sneeuwklokje, boshyacint en lelietje der dalen. Deze bolletjes worden gratis ter beschikking gesteld door De Hoevens. In het komende voorjaar komen deze bolletjes uit en zorgen ze voor een kleurrijk en gevarieerd bodemlandschap op de begraafplaats.

Stichting
Met de mogelijkheid tot het planten van stinzenbolletjes wordt door De Hoevens voorzien in de behoefte om met Allerzielen iets achter te laten op een graf, iets wat normaal gesproken niet mogelijk is op de natuurbegraafplaats. De natuur wordt hier namelijk met rust gelaten zodat deze tot volle bloei en groei kan komen. Stichting Natuurbegraafplaats De Hoevens ziet toe op het ecologische beheer van deze natuur en de opvolging van de richtlijnen voor natuurbegraven. Ook draagt de stichting zorg voor de continuïteit van de begraafplaats, nu en in de toekomst.

Landelijke natuurwerkdag
In het weekend van 2-3 november is het ook ‘Natuurwerkdag’ in Nederland. Dan steken vrijwilligers in heel het land de handen uit de mouwen en verrichten werkzaamheden in de natuur. Met het planten van de stinzenbolletjes op De Hoevens doen nabestaanden mee aan deze natuurwerkdag. Maar ook helpen leerlingen van de basisscholen uit Alphen en Riel een handje mee. Zij planten bolletjes langs de lanen op het landgoed De Hoevens.

Locatie : Goorstraat 5a 5131 RG Alphen Nederland

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl