Agenda

Blaricum. In Memoriam Avond
Vrijdag 08 November 2019, 17:30 - 21:30

In Memoriam Avond 2019

In memoriam Avond

Op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg 11 te Blaricum wordt wederom een herdenkingsavond gehouden, waarbij overledenen worden herdacht, o.a. door lichtjes bij de graven te ontsteken.

Deze bijeenkomst is geïnspireerd op de eeuwenoude traditie van Allerzielen, welke steeds begin november wordt gevierd bij de Rooms Katholieke kerk.

Deze alternatieve In Memoriam Avond, die sinds 2009 plaatsvindt, trekt steeds opnieuw vele belangstellenden van alle gezindten. In de afgelopen tien jaren werd de avond opgeluisterd met voordrachten en muziek in de aula, die werd versierd met bloemstukken en schilderijen van plaatselijke kunstenaars , waarbij een warm kopje koffie of thee klaar staat.

Dit jaar zal opnieuw worden samengewerkt met de Historische Kring Blaricum, waarbij foto’s en graven worden getoond van dierbare mensen die rusten op deze begraafplaats en enige betekenis hadden voor ons dorp of vaderland.

Het betreft o.a. kunstenaars, musici, architecten, wetenschappers, televisie- medewerkers, artsen, bestuurders en bekende dorpsgenoten.

De presentatie zal worden gehouden in een verwarmde tent, beschikbaar gesteld door Dutch Party Company en bestaat uit afbeeldingen van de collectie Beeldbank Blaricum, waarbij vele herinneringen, maar ook eerbetoon een belangrijk aandeel vormen.

Bij deze tiende bijeenkomst zal ook worden teruggeblikt naar het ontstaan van deze begraafplaats, ruim 100 jaar geleden, toen op last van de overheid een algemene dodenakker voor niet-kerkelijken moest worden ingericht.

Vóór 1910 werden onbekenden, zoals een aangespoelde drenkeling, begraven op de dorre helling van de Woensberg, ook in gebruik als paardenkerkhof.

Op kosten van een rijke dorpsgenoot werd het terrein aan de Woensbergweg in 1925 verbeterd en ingericht met het planten van Amerikaanse eiken.

Er kwamen beukenhagen, stenen banken, hekken en een ronde toegangspoort met stenen uit het voormalige armenhuis.

De groei van de begraafplaats noopte tot een grote uitbreiding in 1980, de bouw van een aula en nieuw toegangshek waardoor de poort helaas moest wijken.

Door de grote toestroom van buitenaf was de Gemeente genoodzaakt om sedert 2010 voorwaarden te stellen aan de uitgifte van nieuwe graven.

Een extra herdenking vormt een muzikale hulde aan het echtpaar Verver, die oprichters waren van het Blaricums Gemengd Koor, dat nu 35 jaar bestaat.

De In Memoriam Avond wordt gehouden op vrijdag 8 november 2019 van 17.30 tot 21.30 aan de Woensbergweg 11 te Blaricum. Iedereen, ook kinderen zijn van harte welkom, mits onder begeleiding.

Voor nadere info : Henk de Boer (beheerder), Lies Verver 06 188 30 727 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie : Algemene begraafplaats, Woensbergerweg 11, Blaricum

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl