Agenda

Lelystad. Uitvaart Informatiedag
Zaterdag 28 September 2019, 11:00 - 16:00
lelystad uitvaartdagDe Waterlely vormt decor voor uitvaartdag

Het gebouw is geweldig in zijn vorm en door de ligging aan het water straalt het rust en vredigheid uit. Juist daarom is het zo geschikt voor uitvaarten, vinden Marlon Bont en Floris Reichel van Hajé Restaurant Natuurpark. Zij waren direct enthousiast over het verzoek van Femke Verhoef-van Leeuwen en Karin Hofstede van Volatus Uitvaartzorg om een informatiedag over uitvaarten juist op deze locatie te verzorgen.
Klein en persoonlijk

Volatus heeft ook andere deskundigen uitgenodigd, die veel weten van alles wat er bij een overlijden komt kijken. In 2016 heeft Volatus een grote uitvaartbeurs in Dronten georganiseerd, waar veel mensen uit de wijde omgeving op afkwamen. ‘Wij vinden het zó belangrijk vooraf informatie te geven over je uitvaart. Voor 28 september hebben we een kleinere, veel persoonlijkere dag georganiseerd. Dat past beter bij De Waterlely’, vertellen Femke en Karin.
‘Laat je eerder voorlichten’

‘Veel mensen zijn onwetend over een uitvaart en komen pas voor beslissingen te staan als er een overlijden van een dierbare is. Dan ben je juist zo emotioneel en is er niet altijd tijd om weloverwogen beslissingen te maken. Laat je eerder voorlichten, maak eerder kennis met deskundigen, denk na over wat jij wil. Dat is onze passie. Stel vragen die bij jou passen en bij jouw budget horen.
Vragen stellen

Zo mogen bezoekers alle vragen stellen aan mensen van een natuurbegraafplaats en aan mensen van een crematorium, dat milieubewustere keuzes maakt. Of aan een bloemist, voor al het rouwwerk. Een vormgever/fotograaf vertelt meer over rouwkaarten én het fotograferen van het afscheid. Een notaris uit Lelystad beantwoordt vragen over nalatenschap en erfrechten. ‘En natuurlijk staan de mensen van Hajé klaar. Niet alleen om je te trakteren op een kopje koffie, maar ook om vragen te beantwoorden over catering-wensen tijdens een uitvaart.’ Karin en Femke zijn er natuurlijk voor alle vragen over het organiseren van een uitvaart.
Ceremoniezangeres

Een vriendelijke, gratis informatiedag, met muziek op elk heel uur van een ceremoniezangeres. Een professioneel bariton saxofonist om 15.30 uur op de steiger van De Waterlely de dag af met een klein concert.
Locatie : De Waterlely, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad
Gratis toegankelijk