Agenda

Hardenberg/Dedemsvaart. Rouw is de achterkant van de liefde
Dinsdag 24 September 2019, 19:00 - 21:00
Contact : Coby Klomp van De Stuw, 0523 267478
oudenjongehandRouw is de achterkant van de liefde

Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Verlies verwerken kost tijd en aandacht. Soms is het moeilijk om hier mee om te gaan. Elk mens rouwt op zijn of haar manier. Erover praten of luisteren naar de ervaringen van anderen kan soms helpen het verdriet een plek te geven. Met het opzetten van het 'Rondom Rouwcafé' willen De Kern Maatschappelijk werk en De Stuw Sociaal werk een plek bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar praten over rouw, of naar de ervaringen van anderen kunnen luisteren.

Hardenberg is een grote gemeente met diverse dorpen en kernen. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zullen we eens per twee of drie maanden kiezen voor een (grotere) kern om een bijeenkomst te organiseren. Lokale, 'kern gebonden organisaties', die op welke manier dan ook betrokken zijn bij mensen in rouw, of hiervan op de hoogte moeten zijn, worden uitgenodigd om mee te werken en aanwezig te zijn voor vragen en/of informatie.

Op dinsdag 24 september aanstaande vindt de eerste bijeenkomst plaats in het restaurant van het gemeentehuis van Hardenberg. Voor deze avond hebben we twee gasten uitgenodigd. Athy verteld haar verhaal over haar eerste man, die op jonge leeftijd overleed en Trijnie Tuhumena vertelt vanuit, haar praktijk van rouwbegeleider, haar verhaal met als titel: 'Hoe zit dat met die gevoelens'.

De tweede bijeenkomst staat gepland voor 29 oktober 2019 en vindt plaats in De Baron te Dedemsvaart. Op beide avonden bent u welkom vanaf 19.00 uur. We sluiten de avonden af rond 21.00 uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie of vragen en/of als u wilt komen maar niet beschikt over vervoer, neemt u contact op met Coby Klomp van De Stuw, 0523 267478
Locatie : 24-09-2019: Restaurant van het gemeentehuis van Hardenberg en 29-10-2019 De Baron te Dedemsvaart