Agenda

Amsterdam. Museum TotZover: Uitnodiging vleermuis avondsafari
Dinsdag 10 September 2019, 19:00 - 21:00

UITNODIGING
VLEERMUIS AVONDSAFARI

vleermuis tot zover
Met haar prachtige oude bomen en monumentale graven is De Nieuwe Ooster een hotspot voor natuur. Ook vleermuizen zijn er graag te gast. Kom naar de avondsafari van onze stadsecoloog op dinsdag 10 september en ontdek meer over dit bijzondere nachtdiertje.

Wil je een spannende avond beleven? Iets leren over het nachtleven van vleermuizen op de begraafplaats? Kom zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector. Als je heel stil bent kun je ze zelfs horen! We gaan op stap in de schemering met een echte (Batman) vleermuisdeskundige, Geert Timmermans. Hij is stadsecoloog van Amsterdam en weet van alles over vleermuizen.

Vleermuis als duister symbool
De vleermuis is een vliegend nachtdier en heeft een belangrijke taak als natuurlijke insectenbestrijder. Maar ook in onze cultuurgeschiedenis speelt de vleermuis een bijzondere rol. De vleermuis wordt gezien als een demonisch dier en staat voor duivel, kwaad, nacht en… de dood. De avondsafari starten we daarom in Museum Tot Zover met een lezing over de duistere symboliek die rond de vleermuis hangt.

Kom vroeg en bezoek meteen de tentoonstelling De Laatste Aai. Vergeet je niet aan te melden door op de knop rechts te klikken of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen op mooi droog en niet te koud weer. Let op! Bij slecht weer gaat de wandeling niet door. Dit laten we uiteraard weten aan iedereen die zich heeft aangemeld.


Aanmelding gewenst, ook mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie : Museum: Tot Zover, Kruislaan 124, Amsterdam

Praktisch:
- 10/09/19 bij Museum Tot Zover, Kruislaan 124.
- 19:00 inloop, 19:30 introductie en lezing 'vleermuizen en de dood',
- 20:00 - 21:00 avondsafari.
- Voor wie: natuurliefhebbers van 8-88 jaar, maximaal 15 deelnemers.

- Kosten: een museum toegangsbewijs (gratis voor kinderen tm 12 jaar en Museumkaart).