Agenda

Nijverdal. 'Wij lopen een eindje met je mee' Verliesverwerking
Donderdag 26 September 2019, 10:00
we lopen mee
'Wij lopen een eindje met je mee'

Helaas loopt het leven niet altijd zoals je had verwacht. Zo kun je er plotseling alleen voor komen te staan. Je verliest iemand die je dierbaar is, je partner, je kind, je ouder(s), je broer of zus, een goede vriend/vriendin. Hoe ga je hiermee om? Het samenkomen met mensen die in eenzelfde situatie zitten als jijzelf, kan veel herkenning opleveren.

Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan.

Bij Evenmens Samen Verder lopen we letterlijk en figuurlijk 'een eindje met je mee' in het rouwproces. De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend met elkaar in gesprek. Praten met lotgenoten kan namelijk troost en steun geven. Het verwerken van verlieservaringen gaat buiten beter. Het praten in combinatie met het in beweging zijn (zowel fysiek als psychisch) geven je ruimte en inzicht. Er is ruimte voor het verhaal, voor de emoties en het afscheid nemen. Maar het is ook goed om stil te zijn en dit te ervaren. We zijn er 'even uit', voelen onze hartslag en ervaren de natuur!

Als je geen affiniteit hebt met wandelen, kunnen de begeleidingsgesprekken ook ergens anders of bij u thuis gevoerd worden. Fietsen met lotgenoten is ook mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Ina Versmissen, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel. 0548-638830.

Je wandelt samen met een gids. Het vertrek is altijd om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Iedereen uit de wijde omgeving is welkom om mee te wandelen. De wandelingen vinden in 2019 plaats op:

22 augustus | 26 september | 31 oktober | 21 november | 19 december

Heb je behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kun je deelnemen aan deze wandeling. Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening; graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0548-638830.
Locatie : Buitencentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal