Agenda

Amersfoort. Platform Funerair Erfgoed - Vrijwilligers op begraafplaatsen
Woensdag 09 Oktober 2019, 13:30 - 17:30

logo rijksdienst cultureelerfgoed
Platform Funerair Erfgoed
- Vrijwilligers op begraafplaatsen

9 oktober 2019, 13.30-16.30 uur

Plaats: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Op woensdag 9 oktober a.s. vindt bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een bijeenkomst plaats van het Platform Funerair Erfgoed die gewijd zal zijn aan vrijwilligers. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die beleidsmatig of anderszins met funerair erfgoed te maken heeft of daarvoor belangstelling heeft.

Op nogal wat begraafplaatsen hebben vrijwilligers een groot aandeel in het behoud en het beheer ervan. Zij spelen zo een belangrijke rol bij het instandhouden van funerair erfgoed. Er worden op deze themamiddag drie heel verschillende aspecten van vrijwilligerswerk belicht. De middag is mede bedoeld als opmaat voor een korte publicatie over vrijwilligers en hun inzet voor het funeraire erfgoed.

Programma

13.30     -  Inloop

14.00     -  Welkom en introductie op het programma

Bert Lever, voorzitter stuurgroep Platform Funerair Erfgoed

14.10     -  Werken met vrijwilligers? Neem je verantwoordelijkheid!

Anja Vink, directeur RK Begraafplaats Buitenveldert, Amsterdam. Meer en meer worden vrijwilligers op begraafplaatsen ingezet. Van het doen van onderhoud, tot aan het organiseren van activiteiten.

Maar bestuurders en beheerders zijn ook verantwoordelijk voor de begeleiding van vrijwilligers. Wat zijn de mogelijkheden en hoe organiseer je dat?

14.35     -  Vrijwilligers, de onmisbare schakels

               Harry Fellinger en Wil Sikkens, bestuursleden Stichting Anna van Ewsum. Deze stichting zet zich in voor het behoud van historische grafmonumenten in de (voormalige) gemeente Leek (Groningen). Hiervoor is een hele, op vrijwilligers draaiende, organisatie in het leven geroepen.

15.00     -  Pauze

15.20     -  Ontwikkelingen en toekomst vrijwilligerswerk

Joost van Alkemade, Directeur Vereniging Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk (NOV). De NOV is een landelijke netwerk- en brancheorganisatie van vrijwilligers in de vele sectoren van de samenleving. Hij zal op een meer algemeen niveau ingaan op trends ten aanzien van vrijwilligerswerk en wat die betekenen voor werving, meer diversiteit aan binding en flexibele inzet.

15.45     -  Digitaal vragenkwartiertje rondom het aspect vrijwilligers

Leon Bok, specialist Funerair Erfgoed RCE. Via Mentimeter.com kan elke deelnemer antwoorden op vragen; de resultaten kunnen direct bekeken worden. De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor een publicatie.

16.00     -  Speakerscorner

Tijdens de 'speakerscorner' kunnen op het onderwerp betrekking hebbende korte mededelingen of oproepen gedaan worden. Ook de uitkomsten hiervan kunnen eventueel gebruikt worden voor de publicatie.

16.30     -  Afsluiting / borrel

17.30     -  Einde

 

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis bij te wonen, maar meldt u zich t.z.t. alstublieft wel even aan. Via https://subscribe.mailinglijst.nl/default.aspx?l=2436 schrijft u zich in op de nieuwsbrief en ontvangt u op enig moment nadere informatie over de aanmeldingsprocedure.

Locatie : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief