Agenda

Hoofddorp. Open Dag bij Dunweg Uitvaartzorg
Zaterdag 03 September 2016, 11:00 - 16:00


Open Dag bij Dunweg Uitvaartzorg


Vragen en informatie
Dunweg Uitvaartzorg houdt op zaterdag 3 september een Open Dag in het uitvaartcentrum aan de Achterweg 40 te Hoofddorp. Op deze dag kunnen bezoekers bij de medewerkers van Dunweg Uitvaartzorg terecht met al hun vragen over begrafenissen, crematies en het vooraf vastleggen van uw uitvaartwensen.

"Steeds meer mensen onderkennen de nut en noodzaak van het tijdig oriënteren omtrent de mogelijkheden van een uitvaart", legt Alexander van der Pijl uit. "Mensen hebben soms persoonlijk ervaren dat een overlijden je kan overvallen en dat het dan vervelend is als er niets geregeld is."

"Mensen die ernstig ziek zijn laten zich ook steeds vaker informeren over onze dienstverlening. Dat is soms moeilijk omdat zij door met ons in gesprek te gaan dan het gevoel hebben dat zij in hun strijd tegen de ziekte de handdoek in de ring gooien. Onze ervaring leert dat nabestaanden het ondanks het verdriet van het verlies toch prettig vinden als de overledene bij leven heeft aangegeven wat zijn of haar uitvaartwensen zijn."

Noviteiten
Dunweg is zich hiervan bewust en wil daarom door middel van een Open Dag de drempel van hun uitvaartcentrum verlagen. "Er zijn verschillende noviteiten te zien", gaat Van der Pijl verder. "Wat dacht u van de uitvaartkisten voorzien van een stoffen design, een deksel van een kist die voorzien kan worden van een persoonlijke boodschap of foto. Tevens kunt u de Onora kist bezichtigen. De eerste kist ter wereld die gemaakt is van een bio plastic en dus volledig schoon kan degraderen in de grond of bij verbranding geen milieu belast. Niet alledaags, maar het geeft wel een overzicht van alles wat er tegenwoordig op dit gebied mogelijk is. Tevens kunt u de sfeer van onze locatie zelf ervaren en zien welke catering mogelijkheden er zijn."

Fiscaal voordeel
Op dit moment is het vooruitbetalen van een uitvaart heel actueel. Sinds begin dit jaar is de ouderentoeslag verdwenen. Dit heeft voor veel ouderen fiscale gevolgen. "Het vooraf betalen van een uitvaart door middel van een zogenaamde deposito geeft fiscaal een voordeel en bovendien ontvangt u veel meer rente dan op een huidige spaarrekening. Tijdens de open dag kunnen wij u hierover meer vertellen."

Notaris
Er is ook een Notaris aanwezig van Notariskantoor Gopisingh-van Os die de bezoekers kan informeren over een erfrecht en alle administratieve zaken die na een overlijden geregeld moeten worden.

 

Locatie Achterweg 40 te Hoofddorp