Agenda

Breukelen. Wereldlichtjesdag
Zondag 08 December 2013, 18:30

wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag worden er op de tweede zondag van december om 19.00 uur plaatselijke tijd wereldwijd kaarsjes aangestoken om alle overleden kinderen te gedenken. Zo gaat er in 24 uur tijd een cirkel van licht de wereld rond. Een cirkel die verbinding brengt tussen alle mensen die een kind moeten missen.

Voor alle kinderen die er niet meer zijn, of het 30 jaar geleden is of 6 weken of je 80 bent en een kind van 45 moet missen of als je een kindje hebt verloren rond de zwangerschap. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom om op zondag 8 december samen te komen bij de muziektent in Boom en Bos aan de Markt te Breukelen. Vanaf 18.30 uur verwelkomen we alle moeders en vaders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes, buren, vrienden en vriendinnen.

Wil jij die avond een eigen kaarsje laten branden voor een overleden kind? Voel je welkom en laat je verlies zacht verwarmen.

Het wereldomvattende licht dat we creëren raakt het ‘houden van’. De klanken van de muziek brengen ook stilte. Woorden raken voorzichtig de randen van wat tegelijkertijd zo moeilijk en onzegbaar is. Het noemen van de namen brengt de kinderen hoorbaar dichterbij en zo maken we verbinding met elkaar. Samen stil staan en verdriet delen maakt het missen niet minder maar het besef dit met elkaar te kunnen en mogen doen verzacht de pijn.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook betrokken voelt is vanaf 18.30 uur welkom. Om 18.45 uur start het programma. We verwachten tegen 19.30 uur af te ronden.

Er staat na afloop koffie en thee klaar, om met elkaar na te praten.

Als je een kaars wilt komen branden en de naam van een overleden kind wilt laten noemen is het fijn als je je aanmeldt. Liefst voor vrijdag 6 december per email of anders per telefoon. Geef de naam door met geboortedatum en overlijdensdatum. Als je de naam van een kind genoemd wilt hebben is aanmelden bij aankomst op zondagavond 8 december uiteraard ook nog mogelijk.

Waar:           Bij de muziektent in Boom en Bos aan de Markt te Breukelen Wanneer: zondag 8 december om 18.30 uur
Meenemen: Waxinelicht in houder of potje, graflichtje
Aanmelden: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
                     telefoon: Sander van der Spek 06 538 377 17
Organisatie: Dita van Muiswinkel Ritueelbegeleider, Jeannette Rietberg Auteur/Spreker Perinataal Rouw en Verlies, Tosca Kolfschoten Organisatie en ondersteuning, Sander van der Spek Uitvaarverzorger

Facebook: www.facebook.com/Wereldlichtjesdag0346
Twitter: www.twitter.com/Lichtjesdag0346
Website: www.wereldlichtjesdag.nl/locaties/utrecht-2/breukelen/

 

Locatie Bij de muziektent in Boom en Bos aan de Markt te Breukelen