header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

21 april 2010

Nuvema Uitvaartverzekeringen en Uitvaartverzorging Janson & Bolland slaan handen ineen.

 

Nuvema Uitvaartverzekering heeft sinds eind maart 2010 een samenwerking met Uitvaartverzorging Janson & Bolland. Janson & Bolland staat al ruim 5 jaar bekend als vertrouwde ondernemer in Leiden en omgeving.


Janson & Bolland

Aan het Levendaal, in het oude gedeelte van Leiden, is uitvaartverzorging Janson & Bolland gevestigd. De onderneming heeft de beschikking over een prachtig eigen uitvaartcentrum en is hiermee de enige particuliere onderneming in Leiden met een eigen uitvaartcentrum.

Karel Bolland over het succes van Janson & Bolland; “de wensen van de nabestaanden zijn altijd het uitgangspunt”.

Nieuwe samenwerking
Janson & Bolland zijn erg content over de nieuwe samenwerking met Nuvema. Léon Jansen zegt hierover; “onze werkwijze past perfect bij die van Nuvema, want wij leveren beide puur maatwerk aan onze klanten”. De klanten van Nuvema krijgen de juiste informatie en door de persoonlijke natura uitvaartverzekering komen ze achteraf niet voor verrassingen te staan.

Nuvema

Nuvema is al ruim 60 jaar actief in de uitvaartbranche. Nuvema biedt een pakket uitvaartverzekering met een modulaire opbouw. In samenspraak met de plaatselijke uitvaartverzorger zorgt Nuvema ervoor dat er een aantal verzekeringspakketten worden samengesteld. Deze standaard pakketten kunnen vervolgens aangevuld worden met de persoonlijke wensen van de klant. Hiermee onderscheidt Nuvema zich van andere uitvaartverzekeraars en is Nuvema in staat het verzekeringspakket nauwkeurig af te stemmen op de behoefte van de consument, bijvoorbeeld middels een koopsom uitvaartverzekering. Deze aanpak en visie resulteert in een pakket dat het beste kan worden omschreven als puur maatwerk.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief