open veld begraafplaats

7. 1 Eisen aan grafbeplanting

Elke gemeente heeft een verordening voor grafbeplanting. Hierin staan allerlei eisen inzake de grafbeplanting. Deze verordening is gratis verkrijgbaar bij de gemeente waarin de begraafplaats is gelegen. Ook bij bijzondere c.q. particuliere begraafplaatsen moet u meestal toestemming vragen voor een bepaald soort grafbeplanting. Bijvoorbeeld of er eenjarige of meerjarige planten zijn toegestaan en welke struiken wel en niet mogen. Bomen op het graf worden vrijwel nergens toegestaan, omdat deze schade of overlast kunnen geven voor de naastgelegen graven. Veel (gemeentelijke) begraafplaatsen hebben een eigen reglement dat binnen de gemeente per begraafplaats kan verschillen.

7. 2 Struiken en bomen op de begraafplaats

Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om herinnerings- of gedachtenis struiken en/of bomen te planten. Deze struiken en bomen worden geschonken aan de begraafplaats, soms voorzien van een naambordje van de schenker c.q. overledene. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, dient u vooraf contact op te nemen met de eigenaar en/of beheerder van de begraafplaats.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief