header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


Hans_Croes_Axent


Hans Croes is benoemd tot algemeen directeur van uitvaartverzekeraar AXENT. AXENT is de vierde uitvaartverzekeraar van Nederland en is ontstaan na de recente overname van AEGON NabestaandenZorg N.V. door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria. Hans Croes heeft ruime ervaring in de verzekeringswereld, o.a. als Directeur Verzekeringen bij Yarden Uitvaartorganisatie, Lid van de Raad van Bestuur van AXA Verzekeringen en Regiodirecteur Leven bij Delta Lloyd. Na zijn positie als algemeen directeur bij Postkantoren BV keert hij nu terug naar de verzekeringsbranche.

Hans Croes: "De markt voor verzekeraars en intermediaire organisaties verandert ingrijpend, onder meer door nieuwe wetgeving en verhoogde deskundigheidseisen. Bovendien veranderen de wensen van de klant. Mensen kijken nu anders naar verzekeringen. Hierin zie ik grote mogelijkheden voor AXENT. AXENT gaat het anders doen. Met een nieuwe, frisse blik. Wij hebben nu de kans om op solide fundamenten een innovatief bedrijf te bouwen, met een modern en transparant product."

AXENT
AXENT heeft een historie die ruim 160 jaar terug gaat. Met ongeveer € 70 miljoen premie inkomsten per jaar, 2,4 miljoen polissen en ongeveer € 3 miljard verzekerd kapitaal is AXENT nu de vierde uitvaartverzekeraar van Nederland. Het hoofdkantoor van AXENT is gevestigd in Groningen.

    

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief