header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

De Uitvaart Informatie Hulplijn: nu ook in Brabant bij van der Stappen Uitvaartverzorging!

Vanwege het grote succes in Twente en de Achterhoek is besloten om de Uitvaart Informatie Hulplijn uit te breiden naar Brabant.

Iedereen die een vraag heeft die te maken heeft (of kan hebben) met een overlijden kan terecht bij de Uitvaart Informatie Hulplijn 7 dagen per week, 24 uur per dag op 0800 – 44 44 000 (gratis). Het gaat hierbij om vragen zoals: “Hoe regel ik een uitvaart?” Veel ouders willen dit weten om alles zo goed mogelijk vooraf te regelen. Zeer regelmatig komen er ook vragen voor over het erfrecht. Bijvoorbeeld op welk erfdeel iemand recht heeft of juist dat iemand graag afstand wil doen van zijn of haar rechten omdat er schulden zijn.

Maar men kan ook terecht bij de Uitvaart Informatie Hulplijn met vragen over het soort muziek dat gedraaid kan worden bij een uitvaart, voor telefoonnummers van instanties die hulp kunnen bieden bij rouwverwerking, vragen over gedenkstenen, over rouwkransen, gedichten voor rouwadvertenties. Daarnaast stelt men vragen over uitvaartverzekeringen, asbestemming na een crematie, over begraafplaatsen, over de mogelijkheden om rouwreportages te maken e.d.

De Uitvaart Informatie Hulplijn wordt gesteund door een groot aantal bedrijven uit o.a. Twente en de Achterhoek, allemaal verwant aan de uitvaartbranche. Als eerste deelnemer vanuit Brabant ondersteunt van der Stappen Uitvaartverzorging de Uitvaart Informatie Hulplijn. Daarnaast wordt de hulplijn ook ondersteund door bijna veertig “Vrienden van de SCU”, allen non-profit organisaties. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn duizenden mensen helpen aan informatie over alle zaken rondom een overlijden.

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000 of stel uw vraag via www.uitvaartinformatiehulplijn.nl

 

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief