header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Yarden open dag

Almere, 08 april 2010

Publiek kan alle aspecten van een uitvaart beleven: zien, horen, proeven, ruiken en voelen

DUIZENDEN BEZOEKERS VERWACHT TIJDENS OPEN DAG VAN YARDEN UITVAARTORGANISATIE

Op zondag 18 april aanstaande openen de vestigingen van Yarden tussen 11.00 en 16.00 hun deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Open Dag. Ook dit jaar worden weer duizenden bezoekers verwacht. Tijdens de dag staat het thema: antwoord krijgen op al uw uitvaartvragen centraal. Ter gelegenheid van de Open Dag is een bijzonder kaartspel gemaakt, met 52 vragen en antwoorden over uitvaarten. Vragen als: Hoe graaf je een graf als het vriest? En, mag je ook gecremeerd worden zonder kist?

Antwoorden kunnen mensen krijgen door vragen te stellen aan de medewerkers en vrijwilligers van Yarden. Daarnaast kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun uitvaartwensen door diverse zaken zelf te ervaren. Zo kan er geproefd worden van diverse hapjes en drankjes anders dan koffie met cake en kan men op een locatie ervaren hoe zwaar een kist is tijdens de cursus kist dragen. Op alle locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd en zijn bijzondere dingen te zien. Er is bijvoorbeeld een wollen kist te zien, een live muziek optreden van Popstars, een speciaal ontwikkeld geurtje 'afscheid' wordt verneveld, er zijn diverse workshops en ook bijzondere voertuigen te zien, zoals een rouwfiets en een rouwmotor. Uiteraard kan men ook een kijkje nemen in de ovenruimte van de crematoria.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Uit onderzoek van Yarden blijkt dat 94% van de mensen hun uitvaartwensen niet heeft vastgelegd. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen over de invulling van de uitvaart zonder te weten wat de overledene zelf had gewild. Nabestaanden weten vaak wel of de overledene begraven of gecremeerd wenste te worden, maar bij een uitvaart komt veel meer kijken. Wij bieden onze bezoekers tijdens de Open Dag de mogelijkheid om zich daarop te oriënteren. Om mensen op weg te helpen is er tevens een uitvaartwensenformulier beschikbaar, waarmee iedereen zijn eigen unieke uitvaartwensen kan vastleggen."
Op www.yardenopendag.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende locaties.

Over Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief