header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
 

 

Logo_Axent


AXENT: ervaren nieuwkomer op markt uitvaartverzekeringen

Groningen, 2 april 2010 – Met het afgeven van een verklaring van geen bezwaar door De Nederlandsche Bank kan de overname van AEGON NabestaandenZorg N.V. (AEGON NBZ) door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria definitief worden afgerond. De uitvaartverzekeraar gaat vanaf nu zelfstandig verder onder de naam AXENT. Daarmee komt een nieuwe maar vertrouwde speler op de Nederlandse uitvaartverzekeringsmarkt. De leiding van het bedrijf is in handen van Hans Croes en het hoofdkantoor van AXENT wordt gevestigd in Groningen. AXENT bouwt verder op een solide fundament, maar kan als nieuwe, zelfstandige organisatie inspelen op de grote veranderingen die zich voltrekken op de markt voor (uitvaart)verzekeraars en intermediaire organisaties.

 

AXENT: vierde uitvaartverzekeraar van Nederland

AXENT zal zich als zelfstandige organisatie onderscheiden door een slagvaardige en flexibele aanpak en met een modern en transparant product. AXENT heeft een historie die ruim 160 jaar terug gaat. Met ongeveer € 70 miljoen premie inkomsten per jaar, 2,4 miljoen polissen en ongeveer € 3 miljard verzekerd kapitaal is AXENT nu de vierde uitvaartverzekeraar van Nederland.

 

Egeria: de eigenaar

Egeria is een Nederlandse investeringsmaatschappij, die investeert in gezonde Nederlandse ondernemingen met als doel om samen met het management waarde te creëren voor alle betrokkenen. Op dit moment beheert Egeria ruim EUR 1 miljard. Egeria heeft de afgelopen jaren in meer dan 25 ondernemingen geïnvesteerd, waaronder Nationale Borg, Mora, Vendor, Muelink & Grol, Koninklijke Mosa en Morssinkhof Plastics. Egeria is een lange termijn investeerder die van mening is dat waardecreatie niet in een kort tijdsbestek kan worden gerealiseerd.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief