header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
 lvc_logo

 

16 maart 2010


Goede Doelenfonds van de LVC

Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteunt grote diversiteit aan projecten

 

Met een bedrag van ruim 125.000 euro heeft het Dr. C.J. Vaillantfonds - het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opnieuw diverse waardevolle projecten steun toegezegd.  De projecten die worden gesteund kennen een grote diversiteit.

“Wij zijn verheugd dat er weer een groot aantal projecten is dat we kunnen ondersteunen,” zegt Henry Keizer, secretaris van de LVC. “Daarbij gaat het zeker niet om alleen maar grote organisaties zoals dit keer bijvoorbeeld de Trombosestichting Nederland, maar ook minder grote organisaties zoals Hospice De Markies worden door het Dr. C.J. Vaillantfonds ondersteund.”

De volgende projecten worden ondersteund:

  1. AMC Universiteit van Amsterdam (€ 24.768): onderzoek naar Perifere expansie van naïve T-cellen bij kinderen met Down syndroom.

  2. Trombosestichting Nederland (€ 39.220): bevorderen en financieren van het (medisch) wetenschappelijk onderzoek op het gebied van trombose.

  3. Stichting Danssport op Maat (€ 5.000): ondersteuning danswedstrijden en Nederlandse kampioenschappen voor mensen met een verstandelijke en auditieve beperking.

  4. Stichting Vrienden van Hospice De Markies (€ 1.500): ondersteuning mogelijk maken dat terminale patiënten uit de regio Bergen op Zoom hun allerlaatste fase kunnen doorbrengen in Hospice De Markies.

  5. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (€ 30.000): onderzoeksproject naar ‘cardiomyopathie’, een dodelijke zeldzame kinderziekte.

  6. Emma Kinderziekenhuis/AMC (25.000): wetenschappelijk onderzoek naar levensbedreigend benauwde kinderen met een virus infectie van de luchtwegen.

LVC / Dr. C.J. Vaillantfonds

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) – opgericht in 1988 – is een ‘brancheorganisatie’, waarbij alle crematoria in Nederland zijn aangesloten. Het Dr. C.J. Vaillantfonds is het Goede Doelenfonds van de LVC, waarin de opbrengsten van edelmetaal dat na een crematie overblijft worden gestort. Het Fonds ondersteunt hiermee sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven.

 

Voor meer informatie:

(secretaris): 070 – 351 88 78 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website LVC: www.lvc-online.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief