header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

bamboe_uitvaartkist_4  bamboe_uitvaartkist_3  bamboe_uitvaartkist_2 bamboe_uitvaartkist_1  bamboe_uitvaartkist_5

Seker BV uit het Limburgse Maasbracht is een bedrijf dat viereneenhalf jaar geleden op de markt kwam met een innovatieve kartonnen uitvaartkist in een herbruikbaar omhulsel. Een aantal jaar later is het productenassortiment uitgebreid met een aantal milieuvriendelijke uitvaartproducten in de vorm van kisten en urnen.

 Nieuw! De bamboe uitvaartkist

Seker BV is klaar om de volgende stap te zetten door middel van de introductie van wederom een innovatieve uitvaartkist. Deze kist van bamboe heeft een sterke constructie en met een matras en hoofdkussen van 100% biologisch katoen volledig vervaardigd van natuurlijke producten. Het materiaal is, hoewel sterk, licht van gewicht en verteert snel. De kist kan opgezet aangeleverd worden of de familie kan zelf de kist opzetten.

 Transformeren van een gemeenschap

Als men kiest voor deze bamboe uitvaartkist helpt men niet alleen het milieu te beschermen, men helpt ook mee om een gemeenschap een nieuw leven te bieden in een van de armste gebieden van de wereld. De productie van deze bamboe uitvaartkist vindt plaats in een district ca. 450 km ten noorden van Dhaka in Bangladesh. Dit gebied is erkend als een armoede-black-spot. Seizoensgebonden werkloosheid heeft geleid tot gebroken gezinnen, omdat meer mannen hun gezin verlaten op zoek naar werk.

Een essentieel onderdeel van de productie van deze bamboe uitvaartkist is om een bijdrage te leveren aan vermindering van extreme armoede. Door de productie in deze gemeenschap worden de economische kansen versterkt en het sociale welzijn op gebieden als gezondheidszorg en onderwijs verbeterd.

 

De natuurlijke/verantwoorde keuze

Een bamboe uitvaartkist is de natuurlijke keuze voor een groeiend aantal mensen die de zorg voor het milieu en de wereld belangrijk vinden. Wanneer men kiest voor deze bamboe uitvaartkist kan men ervan verzekerd zijn dat de duurzame bamboe, geoogst en gebruikt in het ontwerp, gemeenschappen zal helpen bij de ontwikkeling van een duurzaam inkomen in een van de armste gebieden van Bangladesh.

Deze milieuvriendelijke uitvaartkisten zijn gemaakt van bamboe, welke beheerd en geoogst is met de beste zorg. Elke bamboe uitvaartkist is smaakvol en eenvoudig ontworpen, opvouwbaar voor het gemakkelijk transporteren naar Nederland, om zo ook de carbon footprint zo klein mogelijk te houden.

De bamboe uitvaartkisten zijn vriendelijk geprijsd en bieden een zinvol alternatief voor families op zoek naar een eenvoudige en milieuvriendelijke manier van afscheid nemen van hun dierbare.

 Deze bamboe uitvaartkisten zijn vervaardigd met minimaal gebruik van energie, gebruik van traditionele vaardigheden, eenvoudig design en technologie. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van de gehele bamboe plant en elke uitvaartkist is gemaakt van bamboe, jute en een op water gebaseerde lijm. Deze bamboe uitvaartkisten zijn beveiligd met een reeks van bamboe banden en zijn grondig getest tot 150 kg.

 

Info:

Seker BV

Korenbloemstraat 3

6051 KH  MAASBRACHT

T +31(0)475-453872

F +31(0)475-453896

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I www.seker.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief