header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

logo_Yarden_iedere_uitvaart_uniek


 Almere, maart 2010

Yarden Prijs 2010

 

Yarden vindt het belangrijk de bewustwording rond het levenseinde te bevorderen. Daarom reikt zij elke twee jaar een beloning van € 25.000,- uit aan een initiatiefnemer die hier een opvallende bijdrage aan heeft geleverd. Iedereen, die op het gebied van uitvaart en/of levenseinde een bijzondere actie heeft ondernomen met een grote impact voor de maatschappij, kan zich hiervoor opgeven. De winnaar wordt in het najaar van 2010 bekend gemaakt.

 

Wie komt in aanmerking?

Bent u actief op het gebied van uitvaart of levenseinde en heeft u een afgerond initiatief op dit gebied? Stuurt u dan uw inzending naar Yarden vóór 1 augustus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onderzoek, een project, een product, een kunstuiting, voorlichtingsmateriaal of een symposium.

Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest vervolgens de winnaar. Om in aanmerking te komen voor de prijs, wordt uw initiatief beoordeeld op een aantal criteria. Kijk hiervoor op www.yarden.nl.

 

Aanmelden

Kandidaten kunnen zich rechtstreeks aanmelden, maar kunnen ook voorgedragen worden. Voor meer informatie en het opvragen van de voorwaarden en het reglement en/of formulieren voor aanmelding/voordracht kan contact opgenomen worden met Ellis Verkerk, telefoon 088 927 3284 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk op www.yarden.nl. Aanmelden kan tot 1 augustus 2010.

Yarden en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De maatschappelijke betrokkenheid van Yarden strekt zich verder uit dan het verzorgen en verzekeren van uitvaarten. Yarden Vereniging wil door diverse activiteiten de bewustwording rond het levenseinde bevorderen. Een van deze activiteiten is de Yarden Prijs.

Met het uitreiken van deze prijs beloont en stimuleert zij onderzoek en innovatieve initiatieven rondom het levenseinde en de uitvaart.  

 

Yarden

Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Yarden Vereniging wil vanuit een solidariteitsprincipe voor haar leden een waardige, betaalbare en unieke uitvaart waarborgen. Gedreven vrijwilligers geven voorlichting en verzorgen voorlichtingsactiviteiten waarmee elk afscheid van het leven een goed voorbereid en doordacht afscheid kan zijn. De Vereniging wil dat binnen vijf jaar meer dan 30% van de 30-plussers nagedacht heeft over zijn uitvaartwensen en hieraan ook uiting heeft gegeven.

 

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief