header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


Behoefte aan collectief herinneringsmoment is groot


Almere, 5 januari 2010.

30 december stond 1 minuut lang het beeld op zwart op Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale zenders. Het was de eerste keer in Nederland dat dit gebeurde. Ruim 3,1 miljoen Nederlanders keken naar de Herinneringsminuut die werd ingeleid door Ursul de Geer. Een rondgang langs de kijkers van 18 jaar en ouder door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet zien dat  ruim 2 miljoen van hen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. Ruim 80% gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut zeer (52,3%) tot enigszins (28,3%) op prijs te stellen.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft de waardering en deelname onderzocht. De Herinneringsminuut wordt over de gehele breedte van de Nederlandse bevolking gewaardeerd. Het initiatief kreeg een gemiddeld rapportcijfer 8,0. Deelname was het hoogst onder mensen in de leeftijd van 45 tot 59 jaar (85%). De gemiddelde waardering was het hoogst onder kijkers uit het Noorden en Oosten (gemiddeld een 8,4).
Initiatiefnemer van de Herinneringsminuut, uitvaartorganisatie Yarden, zal de Herinneringsminuut jaarlijks terug laten keren.


Over de Herinneringsminuut
De Herinneringsminuut werd 30 december 2009 om 19:50 geïntroduceerd. Op de zenders Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen werd één minuut zendtijd ingekocht om tijdens deze minuut niets uit te zenden en daarmee de ruimte te scheppen voor een gezamenlijk moment om onze overleden dierbaren te herinneren. De Herinneringsminuut werd ingeleid door Ursul de Geer. De Herinneringsminuut is een initiatief van uitvaartorganisatie Yarden. Nabestaanden kunnen hun herinnering ook online delen via de website http://www.herinneringsminuut.nl/


veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief