Eindhoven, 22 december 2009

Op 24 december (kerstavond) wordt de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen in Eindhoven. DELA, Gemeente Eindhoven en Stichting City Dynamiek Eindhoven verbinden dit jaar als sponsor hun naam aan de schitterende tocht, die inmiddels voor de stad Eindhoven is uitgegroeid tot een traditie.

Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving. De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel van de feestdagen. Hiermee laat Eindhoven zien hoeveel mensen in deze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan.

De sponsoren en de organisatie roepen alle inwoners van Eindhoven op om dit jaar mee te lopen in de Fakkeltocht, of tussen 19.00 uur en 20.00 uur een kaarsje voor het raam te branden. Martin Kersbergen, DELA: “Als Eindhovense organisatie met vele medewerkers en duizenden leden in deze stad vinden we het belangrijk om dit soort stadstradities te  steunen. De waarden die centraal staan tijdens de tocht: vrede, vrijheid en verdraagzaamheid verdienen in deze tijd extra aandacht.”

 

De tocht begint en eindigt op het Wilhelminaplein. Om 18.00 uur start daar de verkoop van de fakkels, waaronder ook speciale kinderfakkels. Tegelijkertijd is er een grote videoprojectie te zien over verdraagzaamheid. Hierin geven buurtbewoners, jongeren, burgemeester Van Gijzel en cabaretier Leon van der Zanden hun visie op dit thema. Ook is er een bijzondere projectie te zien van Playing for Change: een beweging die uitgaat van de universele kracht van muziek om afstanden tussen mensen te overbruggen.

Zie voor het volledige programma en een sfeerimpressie: www.fakkeltochteindhoven.nl

Programma

18.00 uur Start fakkelverkoop

18.55 uur Toespraak wethouder Fiers

19.00 uur Ontsteken fakkel en start tocht

20.00 uur Terugkomst Wilhelminaplein

20.30 uur Slot


Over de Fakkeltocht

 

De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Samen leven vraagt om tolerantie, om geven en nemen. Samen leven vraagt ook om het stellen van grenzen. Dat geldt voor ons allemaal, welke kleur, godsdienst of overtuiging we ook hebben.

 

Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al ruim 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met ruim een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl