Tot_Zover_Quantum

Ruim zestig belangstellenden bezochten afgelopen dinsdagavond Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum voor een thema-avond rond de tentoonstelling De dubbelzinnigheid van het einde.

De avond begon met een wandeling naar een donkere plek op gedenkpark De Nieuwe Ooster, waar het museum is gevestigd. Daar legde wetenschapper Jan Pieter van der Schaar uit waarom het 's nachts donker is. Alhoewel meestal wordt gedacht dat dit komt doordat de aarde is weggedraaid van de zon, heeft het vooral te maken met het feit dat het heelal niet oneindig (en niet oneindig oud) is en de hoeveelheid sterren niet eindeloos.

Vervolgens sprak Van der Schaar over het lot van het quantum universum en hij legde veel interessante verbanden met de tentoonstelling. Kunstenaar Tania Theodorou en conservator Babs Bakels leidden de bezoeker daarna rond over de tentoonstelling. Tot slot werd er nog nageborreld in het café bij het museum, café Roosenburgh.

In het nog korte bestaan van Museum Tot Zover was dit de eerste keer dat iets dergelijks werd georganiseerd. Directeur Guus Sluiter was erg tevreden: "We zoeken contact met onze bezoekers en bieden daarom graag iets extra's aan bij tentoonstellingen die we organiseren. We zoeken nog naar de manieren om dit in te kleden. We hadden een leuk programma, de opkomst was hoog, men was erg enthousiast en de sfeer was heel goed. Deze avond was dus in ieder geval bijzonder geslaagd, dit gaan we vaker doen."

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover is gevestigd in Amsterdam, op begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster. Zie www.zover.nl .

De dubbelzinnigheid van het einde met werk van Tania Theodorou is te zien tot en met 5 januari 2010.

  

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl