HU logo

30 november 2009

Congres ‘Luister naar mij! Jongeren en rouw in de klas’ bij Hogeschool Utrecht

Op 19 januari 2010 vindt het congres ‘Luister naar mij, over jongeren en rouw in de klas’ plaats, als afsluiting van de minor ‘beroepsmatig omgaan met verlies’ van Hogeschool Utrecht, Faculteit Maatschappij en Recht. 

Doelgroep

Beroepskrachten uit het voortgezet, middelbaar beroeps, hoger en wetenschappelijk onderwijs, zoals mentoren en studieloopbaanbegeleiders, zijn van harte welkom.

Inhoud

Sprekers tijdens het congres zijn onder andere Riet Fiddelaers-Jaspers, Paul Boelen, Jan Mokkenstorm, Margaret Stroebe, Tineke Rodenburg, Daan Westerink en vier jongeren uit het boek ‘Verder zonder jou’. De organisatie van het congres is in handen van: Hogeschool Utrecht, LSR Dienstencentrum, Uitgeverij ten Have en Bureau Daan Westerink.

Boek ‘Verder zonder jou’

Tijdens het congres wordt het boek ‘Verder zonder jou, jongeren over de dood van iemand die ze lief is’ van Daan Westerink gepresenteerd. In het boek vertellen 27 jongeren over hun leven na de dood van hun broer, zus, vader, moeder of grootouder. Ze vertellen hoe hun binnen hun omgeving, vrienden- en familiekring en op school op die dood werd gereageerd. Ook geven zij tips hoe je om kunt gaan met jongeren die een dierbare verliezen.  

Meer informatie

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum: Op 19 januari 2010

Waar: Auditorium Hogeschool Utrecht, Faculteit Maatschappij en Recht

Adres: Heidelberglaan 7 in Utrecht (De Uithof).

Kosten: €160,= inclusief lunch en boek ‘Verder zonder jou’

Bijlagen:

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl