header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

Uitvaart vakbeurs 2022
VTU uitvaartbeurs 2022

Innoverend en inspirerend vakevenement voor de uitvaartbranche
28, 29 & 30 september 2022 - Evenementenhal Gorinchem

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

  Opening_Uitvaartcentrum_De_Streek_in_Stede_Broec Opening_Waardecheque_Uitvaartcentrum_De_Streek_in_Stede_Broec

Op woensdag 25 november is het nieuwe en eigentijdse Uitvaartcentrum De Streek aan de Thea Beckmanweg 45 in Grootebroek officieel geopend door Burgemeester Henk Eggermont van de gemeente Stede Broec. In zijn openingsspeech memoreerde Eggermont het belang van een moderne faciliteit op dit gebied voor zijn gemeente. "Er is goed over gevoel en sfeer nagedacht bij de bouw van dit prachtige uitvaartcentrum. Het geeft mij persoonlijk een gevoel van heel veel warmte, mijn complimenten aan de architect en aan de PC. Niet alleen voor de regio, maar voor heel West-Friesland is het uitvaartcentrum een mooie, nieuwe aanwinst."

Namens de Stichting Parlan, de organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in de regio Noord-Holland noord, nam de heer Willem Vernooys een waardecheque van € 1500 in ontvangst. Die werd hem overhandigd door René Kaarsemaker, algemeen directeur van de PC Hooft Groep. Het bedrag is specifiek bestemd voor jeugdhulpverlening De Schuilhoeve in Grootebroek.

Uitvaartcentrum De Streek is een nieuwe voorziening die beschikt over een grote aula, een sfeervolle condoleancekamer en twee opbaarkamers. De PC kan hierdoor haar complete service van opbaren, rouwbezoek, uitvaartplechtigheid en condoleance onder één dak en met hoge kwaliteit bieden.

De aula is ruim, maar sfeervol ingericht, heeft grote, ronde banken, comfortabele stoelen en biedt plaats aan ongeveer 70 mensen. Bovendien is deze ruimte voorzien van alle moderne audiovisuele middelen, waardoor de plechtigheid geheel naar eigen wens kan worden ingevuld.

Uitvaartverzorging WFC is een handelsnaam van PC Hooft Uitvaartverzorging (houder Keurmerk Uitvaartzorg) welke onderdeel is van PC Hooft Groep BV. De PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, beheert en exploiteert tevens crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen.

De PC Hooft Groep is initiatiefnemer van Uitvaart Compact. Bij Uitvaart Compact is de uitvaart teruggebracht tot de essentie, waardoor zij de goedkoopste uitvaart kan aanbieden. Een uitvaart regelen via Uitvaart Compact kan 24 uur, zeven dagen in de week online via uitvaartcompact.nl of telefonisch via 0800 5080.

Fotobijschrift 1: Burgemeester Eggermond verklaarde symbolisch met één druk op de knop het nieuwe Uitvaartcentrum De Streek officieel voor geopend.

Fotobijschrift 2: Stichting Parlan ontving uit handen van de directeur van de PC Hooft Groep, dhr. S.J.M. Kaarsemaker, een cheque van € 1500 voor jeugdhulpverlening De Schuilhoeve. Een van de kinderen van De Schuilhoeve nam de cheque dankbaar in ontvangst.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl