Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover presenteert

Het Lot van het
Quantum Universum  
Lezing en rondleiding rondom de tentoonstelling
De dubbelzinnigheid van het einde


1 december 2009, 19:30 - 22:00
Amsterdam, Kruislaan 124

Waarom is het ‘s nachts donker?
Is het universum eindig?
Betekent het definiëren van het einde een nieuw begin?

Ter viering van de tentoonstelling De dubbelzinnigheid van het einde van Tania Theodorou (GR), presenteert Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een lezing en een rondleiding.

Theodorou gebruikt wetenschappelijke theorieën om de grenzen van het einde te verkennen. Zij nodigt theoretisch natuurkundige Jan Pieter van de Schaar uit om het lot van het quantum universum te bespreken. Hij werpt daarmee een nieuw licht op de tentoonstelling.

Jan Pieter van de Schaar is theoretisch natuurkundige en doet onderzoek naar de oorsprong van het heelal aan de Universiteit van Amsterdam (in de String Theorie Groep). Hij promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Groningen op een onderwerp uit de string theorie en heeft daarna verschillende onderzoekscontracten uitgediend aan achtereenvolgens de University of Michigan (Ann Arbor, VS), CERN (Geneve) en Columbia University (New York, VS), alvorens in 2006 terug te keren naar Nederland.

Tania Theodorou studeerde Engelse literatuur in Athene. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en studeerde in 2005 af aan de Rietveld Academie. In 2006 en 2007 nam Theodorou deel aan groepstentoonstellingen in W139, Mediamatic en Hotel Y Boulevard. In 2007 ontving ze een startstipendium van het Fonds BKVB. Populaire beeldcultuur en wetenschappelijke theorieën zijn belangrijke bronnen voor Theodorou. De dood is in haar werk niet nadrukkelijk aanwezig, maar figureert in een spel van subtiele verwijzingen. Haar installaties zijn uitdagend en intelligent en dwingen de bezoeker tot reflectie.


U kunt zich aanmelden, bij voorkeur voor 25 november, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De lezing is in het Engels. Rondleidingen worden gegeven door de kunstenaar (Engels) en conservator Babs Bakels (Nederlands). Toegang is gratis.

We vragen u vriendelijk warme kleding te dragen, want een deel van de bijeenkomst wordt gehouden op de begraafplaats. 
 
Voor contact o
f verdere inlichtingen
 
Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover
Anouk Jansen, communicatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kruislaan 124 Amsterdam
020-6940482
Open 
dinsdag - zondag, 11.00 - 17.00
www.totzover.nl
 

De dubbelzinnigheid van het einde is te zien tot en met 5 januari 2010.


______________________________________________________________

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl