Uitvaartmuseum

Bezoekers worden opgeroepen foto en tekst mee te nemen

 

Tijdens de Troostdag voor nabestaanden op zaterdag 24 oktober in Heiloo presenteert Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover de herinneringswebsite Tot Zover Jij & Ik. Het is mogelijk om direct online een herinnering aan een dierbare overledene te plaatsen. Er zijn medewerkers aanwezig om te helpen. Geïnteresseerden worden opgeroepen een memorystick of Cd-rom mee te nemen met een foto en een opgeschreven herinnering.

 

Het monument Tot Zover Jij & Ik gaat over de relatie tussen gestorvenen (Jij) en nabestaanden (Ik). Bezoekers en niet-bezoekers voegen foto's en teksten toe en maken met elkaar een dynamisch monument dat de persoonlijke herinnering aan Jou levend houdt.

 

Het monument Tot Zover Jij & Ik is zowel digitaal als tastbaar: bekijk het digitale monument op www.totzoverjijenik.nl en bekijk de expositie in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam. In deze expositie krijgen de 200 meest recent geplaatste foto's uit het digitale monument een plek. Bezoekers zijn uitgenodigd om tussen de foto's door te lopen en zich te omringen met herinneringen. Het voortdurend groeiende digitale monument bewaart alle herinneringen, terwijl het fysieke monument in het museum zich telkens vernieuwt door het toevoegen en weghalen van foto's.

 

De eerste foto's hingen al bij de opening van het museum - december 2007 - in het museum. Inmiddels is dit onderdeel één van de favoriete onderdelen van het publiek. Het is een bijzondere ervaring om tussen de foto's door te lopen.

 

Tot Zover Jij & Ik is een initiatief van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam. Het werd gemaakt door Marije ten Brink (Brinka) en Kathrin Hero. De technische realisatie werd verzorgd door Ron Gerrits (Inovia).

 

Tot Zover Jij & Ik is tot stand gekomen dankzij de steun van de Mondriaan Stichting.

 

De Troostdag wordt georganiseerd door Charon Uitvaartbegeleiding, zie www.troostdag.nl. De Troostdag vindt plaats in de sfeervolle kapel van de GGZ in Heiloo, Kennemerstraatweg 464.

 

 

 

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl