oktober 2009

In mei 2009 is de Stichting Theehuis Leeuwarden van start gegaan met een voorlopig theehuis in de aula op de Noorderbegraafplaats  .

De in mei 2007 opgerichte stichting heeft ten doel een theehuis te realiseren in een eigen gebouwtje op de begraafplaats waar de bezoeker 7 dagen van de week terecht kan voor rust en bezinning. Lotgenoten kunnen hier met elkaar in contact komen. En er is koffie en thee.

Het theehuis wordt gevestigd in het gebouwtje direct links van de (nieuwe)  ingang van de begraafplaats. Het moet nog wel worden verbouwd en aangepast. Daarvoor is geld nodig. Het bestuur is druk bezig met het werven van fondsen hiervoor. De opening van het definitieve theehuis laat daarom nog even op zich wachten.

Maar om toch al vast een start te kunnen maken heeft de gemeente Leeuwarden  de stichting een mooi aanbod gedaan door de onlangs verbouwde aula in de weekenden ter beschikking te stellen.

Totdat het definitieve theehuis klaar wordt de aula op de zondagen gebruikt als tijdelijk onderkomen. Sinds de opening zijn er rond de 600 bezoekers geweest.

Het theehuis is niet commercieel en wordt geheel door vrijwilligers gerund. Er hebben zich reeds zo'n 20  vrijwilligers aangemeld om te helpen met koffie en thee schenken. De stichting kan zeker nog meer mensen gebruiken.

Tot slot. Het project wordt gefinancierd uit giften en donaties. De stichting heeft de ANBI status (Goeddoelstatus) waardoor giften belastingtechnisch aftrekbaar zijn. De benodigde middelen voor de plannen zijn nog niet allemaal binnen.  De stichting wil daarom ook graag in contact komen met mogelijke sponsors. Hierbij wordt niet uitsluitend gedacht aan geld, maar zeker ook aan andere ondersteuning in de vorm van hulp bij de (ver)bouw, installatietechniek, timmer- en schilderwerk, of producten welke straks over de toonbank zullen gaan.

Op de website www.theehuisleeuwarden.nl  kunt u alle informatie vinden over het theehuis.

Voor meer informatie kunt u bellen met 058-2169162 of 058-2123526
of een email zenden aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl