pchooft_uitreiking_waardecheque

Ruim 450 mensen hebben zaterdag jl. de open dag bezocht die is gehouden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Het Uitvaarthuis. Het Uitvaarthuis, onderdeel van de PC Hooft Groep, heeft de afgelopen tien jaar een niet weg te denken plaats verworven waar het uitvaartverzorging en afscheid nemen van dierbare overledenen betreft. Mensen in de omgeving van Het Uitvaarthuis zijn allemaal persoonlijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en zijn ter plaatse ontvangen met koffie en een gebakje. De sfeer was informeel en gezellig. Met dit initiatief, zo hebben diverse bezoekers vastgesteld, is opnieuw een stukje taboe over dood en uitvaartverzorging weg genomen.

Gedurende de open dag kon iedereen een kijkje nemen in de verschillende ruimten van Het Uitvaarthuis. Daarnaast kon men zich laten informeren over de dienstverlening van Uitvaartverzorging Purmerend Beemster en is een lezing gegeven over rouwverwerking. Veel belangstelling was er voor de diverse demonstraties Engels dragen door de studentendragersgroep van de PC. De dag is omlijst met live muziek.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Uitvaarthuis is een cheque van 1000 euro overhandigd aan de heer Jan van der Beek, voorzitter van de Stichting Vrienden van Novawhere/Molentocht, een lokaal verzorgingstehuis. Mevrouw Carry Hos, één van de directieleden van de PC Hooft Groep, zei bij het overhandigen van de cheque dit te doen omdat de PC niet alleen respect heeft voor de doden en de verzorging daarvan, maar zich ook graag bezighoudt met de zorg voor een goed en actief leven.

Het Uitvaarthuis biedt de mogelijkheid voor nabestaanden om afscheid te nemen van de overledene en familie en vrienden te ontvangen tijdens het rouwbezoek. Het is tevens mogelijk om een plechtigheid in klein gezelschap te laten plaatsvinden met aansluitend een condoleance. Centraal bij de dienstverlening van Uitvaartverzorging Purmerend Beemster staan respect voor de overledene en een goede herinnering aan het afscheid voor de nabestaanden.

Uitvaartverzorging Purmerend Beemster is een handelsnaam van PC Hooft Uitvaartverzorging (houder Keurmerk Uitvaartzorg), welke onderdeel is van PC Hooft Groep BV. De PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, beheert en exploiteert tevens crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen. De PC Hooft Groep is initiatiefnemer van Uitvaart Compact. Bij Uitvaart Compact is de uitvaart teruggebracht tot de essentie, waardoor zij de goedkoopste uitvaart kan aanbieden. Een uitvaart regelen via Uitvaart Compact kan 24 uur, zeven dagen in de week online via uitvaartcompact.nl en zeer binnenkort ook telefonisch via 0800 5080.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl