header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

Uitvaart vakbeurs 2022
VTU uitvaartbeurs 2022

Innoverend en inspirerend vakevenement voor de uitvaartbranche
28, 29 & 30 september 2022 - Evenementenhal Gorinchem

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

     

 

Uithuizen, 17 september 2009

 

 

Wiegekindje genomineerd voor de Funeral Award Nederland 2009

 

Wiegekindje is zaterdag 12 september j.l. genomineerd voor de International Funeral Award Nederland 2009. Tijdens een open dag in het crematorium in Dieren (Gelderland) werden 41 van de 79 inschrijvingen

door een deskundige jury beoordeeld. Initiatiefnemer Martha Davids dingt mee naar deze "Oscar voor de uitvaartbranche" in de categorie "Beste grafkistenfabrikant".

 

Met de Funeral Award wil de organisatie taboedoorbrekend en grensverleggend zijn maar ook de nadruk leggen op kwaliteit in de uitvaartwereld. De jury met vertegenwoordigers van landelijke uitvaartondernemers was bijzonder enthousiast en beloonde dit vervolgens met een nominatie. "We zijn ontzettend blij en trots op onze nominatie" zegt Martha Davids. "Het is zonder meer een erkenning dat Wiegekindje van toegevoegde waarde is."

 

"Wiegekindje is gebaseerd op onze ervaringen met het verzorgen van uitvaarten van (heel) kleine kindjes" vertelt Martha Davids. "Nabestaanden waren altijd zeer tevreden maar zelf vonden we dat we het moesten doen met materialen die het net niet waren. Natuurlijk zijn er wel kistjes, mandjes en kleertjes maar een complete lijn met veel meer benodigdheden voor zo'n situatie ontbrak. Ter verduidelijking: als je zwanger bent heb je de keuze om je spulletjes in verschillende winkels kopen (en daar heb je dan meestal ook de tijd voor) maar je kunt er ook voor kiezen naar één speciaalwinkel te gaan. Zo'n winkel was er niet voor prematuur- en voldragen kindjes die dood geboren of maar kort geleefd hebben. Het uitzoeken van spulletjes voor je overleden kindje kan een belangrijk onderdeel zijn bij het rouwproces. Wiegekindje voorziet daarin en hoopt daarmee troost te kunnen bieden."

 

Op de website www.wiegekindje.nl is de collectie te bekijken en te bestellen. De producten worden aan iedereen in Nederland geleverd. Wiegekindje maakt onderdeel uit van Uitvaartzorg van Stad tot Wad - E. Kremer Uitvaartverzorger in Uithuizen (Noord - Nederland).

 

De jurydag werd gecombineerd met een open dag van het crematorium in Dieren. Veel mensen brachten een bezoek aan het crematorium en er was bijzonder veel belangstelling van zowel publiek als ondernemers voor de stand van Wiegekindje. De reacties waren hartverwarmend maar soms ook hartverscheurend, vooral van moeders die lange tijd geleden hun kindje verloren. "Was dit er maar geweest toen mijn kindje overleed. Ga vooral zo door, dit is geweldig!"  

 

In Aarschot (België) vindt op 24 oktober het gala plaats, waar de prijzen in de diverse categorieën zullen worden uitgereikt. Dan zal uiteindelijk blijken hoe Wiegekindje gewaardeerd werd door jury, pers en bezoekers.

  

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl