Uithuizen, 17 september 2009

 

 

Wiegekindje genomineerd voor de Funeral Award Nederland 2009

 

Wiegekindje is zaterdag 12 september j.l. genomineerd voor de International Funeral Award Nederland 2009. Tijdens een open dag in het crematorium in Dieren (Gelderland) werden 41 van de 79 inschrijvingen

door een deskundige jury beoordeeld. Initiatiefnemer Martha Davids dingt mee naar deze "Oscar voor de uitvaartbranche" in de categorie "Beste grafkistenfabrikant".

 

Met de Funeral Award wil de organisatie taboedoorbrekend en grensverleggend zijn maar ook de nadruk leggen op kwaliteit in de uitvaartwereld. De jury met vertegenwoordigers van landelijke uitvaartondernemers was bijzonder enthousiast en beloonde dit vervolgens met een nominatie. "We zijn ontzettend blij en trots op onze nominatie" zegt Martha Davids. "Het is zonder meer een erkenning dat Wiegekindje van toegevoegde waarde is."

 

"Wiegekindje is gebaseerd op onze ervaringen met het verzorgen van uitvaarten van (heel) kleine kindjes" vertelt Martha Davids. "Nabestaanden waren altijd zeer tevreden maar zelf vonden we dat we het moesten doen met materialen die het net niet waren. Natuurlijk zijn er wel kistjes, mandjes en kleertjes maar een complete lijn met veel meer benodigdheden voor zo'n situatie ontbrak. Ter verduidelijking: als je zwanger bent heb je de keuze om je spulletjes in verschillende winkels kopen (en daar heb je dan meestal ook de tijd voor) maar je kunt er ook voor kiezen naar één speciaalwinkel te gaan. Zo'n winkel was er niet voor prematuur- en voldragen kindjes die dood geboren of maar kort geleefd hebben. Het uitzoeken van spulletjes voor je overleden kindje kan een belangrijk onderdeel zijn bij het rouwproces. Wiegekindje voorziet daarin en hoopt daarmee troost te kunnen bieden."

 

Op de website www.wiegekindje.nl is de collectie te bekijken en te bestellen. De producten worden aan iedereen in Nederland geleverd. Wiegekindje maakt onderdeel uit van Uitvaartzorg van Stad tot Wad - E. Kremer Uitvaartverzorger in Uithuizen (Noord - Nederland).

 

De jurydag werd gecombineerd met een open dag van het crematorium in Dieren. Veel mensen brachten een bezoek aan het crematorium en er was bijzonder veel belangstelling van zowel publiek als ondernemers voor de stand van Wiegekindje. De reacties waren hartverwarmend maar soms ook hartverscheurend, vooral van moeders die lange tijd geleden hun kindje verloren. "Was dit er maar geweest toen mijn kindje overleed. Ga vooral zo door, dit is geweldig!"  

 

In Aarschot (België) vindt op 24 oktober het gala plaats, waar de prijzen in de diverse categorieën zullen worden uitgereikt. Dan zal uiteindelijk blijken hoe Wiegekindje gewaardeerd werd door jury, pers en bezoekers.

  

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl