afscheid_nemen_met_je_hart

Afscheid nemen met je hart

Nieuwe rituelen in de uitvaart

Gijsje Teunissen

Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding komt tijdens haar begeleidingen vaak heel dicht bij de familie en gaande weg schreef zij haar belevingen op, als afsluiting voor haar zelf.

Gijsje voelde dat zij hiermee andere families zou kunnen helpen hun eigen rituelen, woorden, verwerking te vinden. In het eerste verhaal dat zij schreef, vertelde ze het verhaal van Per, het jongetje welke bij zijn geboorte overleed. Of ze nu haar eigen verdriet om Ferry, haar overleden baby'tje, verwerkte, is niet duidelijk, maar de woorden vloeiden uit haar pen en ze bleef schrijven. Voor haar was het goed om haar gevoelens een plaats te geven, en in de loop van de tijd merkte zij dat haar verhalen mensen ontroerden en inspireerden om over hun eigen afscheid na te denken. Het Noord-Hollands Dagblad vroeg haar om haar verhalen in hun krant te publiceren en zo bleef Gijsje Teunissen - natuurlijk met toestemming van de families - gemiddeld twee keer per maand schrijven. Ze hoorde steeds vaker, dat voor sommige mensen een wereld open ging en dat zij geen besef hadden van wat er allemaal mag en kan tijdens een afscheid.

De meeste families welke zij begeleidde maakten ook foto's van het afscheid die zij graag aanboden om in het boek te publiceren, omdat zij trots waren op hun bijzondere afscheidsviering.

Met hun toestemming is een prachtig boek ontstaan:

"Afscheid nemen met heel je hart".

Deze families hebben met heel hun hart afscheid genomen. Zij laten u het meest intieme ogenblik van hun leven mee beleven. Wetende dat een afscheid altijd pijnlijk en verdrietig is, maar bewust beleefd, en zelf vorm gegeven een doorgang kan maken tot een nieuw begin.

Het Boek Afscheid nemen met je hart zal op 24 oktober 2009 op de Troostdag voor nabestaanden gepresenteerd worden.
Op de troostdag zullen er ook stands zijn van andere bedrijven/ organisaties, wilt u een stand op deze dag neem dan contact op met mij.

Het boek zal vanaf bovenstaande datum in de betere boekhandels en ook in het informatiecentrum van CHARON in Egmond, Slotweg 2 voor de prijs van € 18.50 te verkrijgen zijn.

Meer informatie:  Gijsje Teunissen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel.: 072-5070477

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl