In Pace DELA verzorgt uitvaarten voor gemeente.
Gemeente Hengelo en In Pace DELA gaan structurele samenwerking aan.

Hengelo, woensdag 1 juli - De gemeente Hengelo en In Pace DELA Uitvaartverzorging gaan structureel samenwerken om ‘uitvaarten van gemeentewege' te verzorgen. De werkafspraken zijn onlangs ondertekend en zijn per direct van kracht.

Uitgangspunt van de Wet op de Lijkbezorging (Wlb) is dat nabestaanden verantwoordelijk zijn voor de uitvaart. Verder is het uitgangspunt van deze wet dat de zorg voor de lijkbezorging niet alleen afhankelijk is van familierechtelijke en erfrechtelijke betrekkingen maar ook van de feitelijke betrekkingen. Lijkbezorging is geen taak van de overheid, maar een zaak van de zorg voor elkaar. Als de nabestaanden weigeren in de lijkbezorging te voorzien, of niet daartoe in staat zijn, is de gemeente verantwoordelijk voor de lijkbezorging. Dit is ook het geval als er (momenteel) geen nabestaanden te vinden zijn. De gemeente Hengelo wil hierbij samenwerken met een grote, stabiele organisatie met een sociaal gezicht. Ook het kostenaspect is voor de gemeente uiteraard van belang, omdat het om gemeenschapsgeld gaat.

Ben Kalter, directeur bij In Pace DELA: "Vanuit onze regionale binding herkennen wij ons hier in. We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen dat de gemeente in ons stelt. Daarnaast past het in onze filosofie om sociaal verantwoord te ondernemen, kortom iets terug doen voor de maatschappij".

De gemeente hoeft een uitvaart niet onmiddellijk te verzorgen. Naast een financiële plicht rust er op nabestaanden tevens de morele plicht om de uitvaart te verzorgen. Als nabestaanden afstand willen doen van de erfenis, dan kunnen zij een ‘akte van verwerping van nalatenschap' aanvragen bij de Rechtbank. Als besloten wordt een akte van verwerping op te laten maken, betekent dit dat de nabestaande feitelijk geen erfgenaam meer is. De nabestaande zal dan niet meedelen in de erfenis maar hoeft dan ook niet op te draaien voor de kosten van de begrafenis of de crematie.

Alex Fokkinga, uitvaartbegeleider bij In Pace DELA: "De uitvaart is zeer sober, maar waardig. Nabestaanden kunnen de overledene bezoeken in een keurig verzorgde aula,
en de overledene wordt begraven in een algemeen graf, of men kiest voor een crematie".

Over Uitvaartonderneming In Pace DELA
Uitvaartonderneming In Pace DELA is al meer dan 25 jaar geleden opgericht en een dochter van DELA. De uitvaartonderneming is o.a. werkzaam in Hengelo en heeft hier dan ook 2 vestigingen. Daarnaast is heel Twente het werkgebied.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo'n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken coöperatie (zonder winstoogmerk) Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl