Leidschendam, 18 juni 2009 
 

            Leoniek_van_de_Maarel_rouwkalender_1 Leoniek_van_de_Maarel_rouwkalender

Karin Kuiper, auteur van "Je mag me altijd bellen" ontvangt de eerste rouwkalender.

Unieke Rouwkalender

een dagelijks lichtpuntje voor als je een dierbare moet missen

Op 15 juni is de allereerste unieke rouwkalender verschenen. In tegenstelling tot een kalender met data, bevat deze scheurkalender uitsluitend informatie, inspiratie en motivatie om het leven weer op te pakken na de dood van een dierbare. Want een rouwproces is niet aan tijd gebonden.

Al ruim 10 jaar begeleidt de co-maakster, Leoniek van de Maarel, in haar Voorburgse praktijk voor rouwverwerking Emoties-Enzo, dagelijks volwassenen en kinderen in hun rouwproces. Nadat zij zelf op jonge leeftijd weduwe werd, koos zij bewust voor een opleiding en een praktijk met deze specialisatie. Steeds weer lopen rouwenden aan tegen dezelfde clichés, dezelfde zoektocht en dezelfde emoties. Al verwerkt een ieder het uiteindelijk op zijn eigen manier. Om rouwenden een steuntje in de rug te geven en om rouwverwerking uit de taboesfeer te halen, putte Leoniek met nieuwe liefde Hans, zelf ook jong weduwnaar, uit 10 jaar praktijkervaring en stelde een 'rouwkalender' samen. Iets wat nog niet bestond.

Deze rouwkalender bevat 420 velletjes met teksten om te verscheuren zoals verdriet je ook kan verscheuren. De rouwkalender bevat spreuken, muziek- en boektitels, tips en websiteadressen. Daarnaast wordt korte metten gemaakt met eeuwige clichés.

De teksten zijn verdeeld over 9 verschillende categorieën en geven een nieuwe kijk op de dood en rouwen. Door het ontbreken van data is de rouwkalender niet aan (start)datum gebonden en kan ruim een jaar lang het rouwproces wat lichter maken, door bespreekbaar te maken wat vaak onbesproken blijft. Dood is doodgewoon, alleen kunnen wij er niet aan wennen.

 Info over de makers:

§  Leoniek van der Maarel werkt sinds 1999 als zelfstandig psychosociaal therapeut in Voorburg in haar praktijk Emoties-enzo. Zij werkt daar met kinderen, jongeren en volwassenen. Leoniek is gespecialiseerd in begeleiding rondom het thema rouw en verlies.

§  Hans Breekveldt werkt als zelfstandig coach voor volwassenen in zijn praktijk !Doorbreek!. Hij schrijft columns en geeft met kwinkslagen een andere kijk op teksten. 

De Rouwkalender bestellen kan via de website: http://www.rouwkalender.nl/