header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

corona rivm

Vragen over organisatie uitvaart i.v.m. het Coronavirus

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

19 mei 2009

AUSTERLITZ

Het levenseinde komt altijd plotseling, ook als je het verwacht. Al dan niet voorbereid op wat er komen gaat, vraagt het afscheid en de periode daarna om een liefdevolle, waardige en stijlvolle invulling. Alcuon Uitvaartverzorging weet daaraan als geen ander vorm en inhoud te geven. Vanaf het moment van kennismaking gaan we een proces in, waarin emoties en verdriet in woorden en symbolieken tot uiting worden gebracht. Uw gevoel van onmacht en ontreddering zal plaats maken voor een gevoel van kracht en bewust zijn. Bij een harmonieus samenvloeien van de wensen van de overledene en dat wat troostend is voor de nabestaanden, daar willen we samen uitkomen. Wat Alcuon Uitvaartverzorging betreft houdt het contact niet op in de koffiekamer:

Daarom organiseert Gert-Jan van Bennekom in samenwerking met 'Mooi Bewaard' op 3 juni een avond over rouwverwerking met het thema: "Rouwen is zo voelbaar."
Deze thema-avond is bedoeld voor nabestaanden; mensen die hun partner, ouder, broer, zus, vriend of een dierbare hebben verloren en het gevoel hebben dat ze wat ondersteuning kunnen gebruiken in hun rouwproces. Begeleiding geeft je ondersteuning, duidelijkheid en inzicht. Rouw door verlies is wellicht geen ziekte, maar u kunt wel ziek worden van verdriet en daardoor kortere of langere tijd uit de roulatie raken. Wij kunnen niet het verdriet wegnemen maar kunnen samen met u kijken hoe we het verlies een plekje kunnen geven in het dagelijks leven.

Gert-Jan van Bennekom: ''Deze bijeenkomst is niet het goede moment om diep in te gaan op de persoonlijke verhalen van de bezoekers. Maar wij hopen wel herkenning te bieden. Veel mensen die iemand hebben verloren zitten met vragen als 'doe ik niet raar' of waarom kan ik niets onthouden'. Door middel van verhalen, gesprekken, creatieve opdrachten en muziek luisteren, proberen wij deze avond u een handvat te geven om verder te kunnen gaan. Na afloop kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Bij deze thema-avond van 3 juni in dorpshuis 't Trefpunt, Schooldwarsweg 19 (bij het dorpsplein) in Austerlitz zijn maximaal twintig plaatsen. Gert-Jan van Bennekom benadrukt dat iedereen die kampt met rouw welkom is. De toegang, koffie en thee is gratis, maar reserveren noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen. Echter om iedereen in de gelegenheid te stellen zal er bij veel belangstelling nog een avond georganiseerd worden.

Reserveren kan bij Gert-Jan van Bennekom van Alcuon Uitvaartverzorging via
tel.0343 - 49 33 33 of tel.030 - 69 11 457.


Alcuon_Daimler_met_dragers
Alcuon gaat met u door en neemt geen afscheid in de koffiekamer.

 

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief