Persbericht
De Begraafplaats

Goed nieuws! Er is een hele gemeenschap van – vooral – jonge mensen die dol zijn op begraafplaatsen. Ze uiten hun liefde op sociale media, vooral instagram. De Begraafplaats sprak met deathfluencer Claudia Croabatia over haar platform om de dood meer bespreekbaar te maken. Ze heeft 12.000 volgers op instagram (@claudiacrobatia) en de website wordt door twee- à drieduizend bezoekers per week bezocht. Vanaf het begin maken begraafplaatsrecensies onderdeel uit van haar platform.

In november 2020 verscheen het rapport De Begraafplaat van de toekomst dat in opdracht van de LOB werd geschreven. Hoe wordt dit rapport ontvangen door de LOB-leden? De Begraafplaats gaat dit jaar op bezoek bij diverse begraafplaatsen en vraagt het hen. Deze eerste keer Leijsenakkers in Oosterhout.

Natuurbegraven is in trek. Hoe staat het met het natuurbegraven in de drie noordelijke provincies? Dat blijkt heel gevarieerd te zijn. Voor elk wat wils: op een oud of een nieuw landgoed, bij water, in een bos, in een bloemrijk grasland, op voormalige landbouwgrond, in een grafheuvel.

Het valt niet te ontkennen: voor een graf op een klassieke begraafplaats betaal je meer dan voor een crematie. Volgens sommigen is begraven zelfs ónbetaalbaar. Kijk maar naar de tariefoverzichten van de LOB en Monuta. Echter, door de feiten te controleren en de vragen anders te stellen, komen de kosten van het klassieke begraven in een heel ander daglicht te staan. En blijkt begraven inderdaad onbetaalbaar, maar dan in de positieve betekenis van het woord.

Een los nummer kost €10 en is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de website

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief